Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Anell Verd de Sant Boi

Sant Boi de Llobregat

Un camí per torbar-se.

És una ruta impulsada per l’Ajuntament de Sant Boi i treballada dins el projecte de Caminos Naturales del Ministeri d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient.

Aquest còmode però llarg itinerari, passa per un seguit d’espais d’interès natural, paisatgístic i arquitectònic, que el fan d’allò més interessant. Les àmplies visuals que van apareixent al llarg del recorregut, ens permeten, entendre la nostra posició dins l’ampli territori que recorrem.

El Parc Fluvial del Riu Llobregat primer; el Parc Agrari del Baix Llobregat després; l’arquitectura i l'urbanisme de la Colònia Güell; les masies disperses que anem trobant per la Vall de Llor amunt; la carena del Turó de l’Angla; i passat l’Estret de Roques, la pujada a l’ermita de Sant Ramon dins el Parc Forestal del Montbaig. Acabarem, baixant el Montbaig per tot creuant el parc urbà de la Muntanyeta dirigir-nos vers el centre històric del poble de Sant Boi.

Aprofitem doncs per copsar la singularitat de cada un d’aquests espais. El riu, cada cop més net i ple de vida, tant que s’hi ha trobat rastres de llúdrigues. L’horta i els fruiters, amb la seva curosa geometria, colors i textures a peu pla, aprofitant la fertilitat de les lleres del riu. La influència del modernisme en les fàbriques tèxtils del final del XIX i inicis del s.XX, aplicat a l’urbanisme i l’arquitectura, amb l’exponent de la Cripta de la Colònia Güell realitzada per A. Gaudí.

Comencem a pujar la muntanya, on els conreus de garrofers, ametllers i vinyes s’han anat substituint per un mosaic de cirerers d'espectacular floració primaveral. El bosc de pins recupera els camps abandonats. Passem per boniques masies com la de Can Salgado o Can Pubill entre d’altres. Creuem rieres seques però, on la vegetació deixa clar que la humitat i la frescor es fan notar. Alzines i roures esquitxen aquestes obagues i fons de vall.

Caminarem per carenes amb vista als dos costats: el Garraf a ponent i la Vall de Llobregat a llevant , per anar fixant el nostre objectiu final: l’Ermita de Sant Ramon. Hi pujarem passat el Camí Ral a l'Estret de Roques, pel bosc en regeneració del Montbaig. Un cop a dalt, les vistes compensen tot esforç.

Per baixar podem triar diferents opcions. La que us proposem, ens porta al centre de la vila passant pel Parc Urbà de la Muntanyeta.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt