Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL

Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Ascensió al puig Vicenç

Vallirana

Talaia del Baix Llobregat

Deixem el cotxe i 50 m després de l'asfalt, ja al pla de Can Bogunyà, enfilem cara amunt per un camí vermell envoltat de pi blanc i carços. Camí catalogat com a PR-C 163 pel Centre Excursionista de Vallirana, per accedir al cim del Puig Vicenç.  Aviat passa a corriol feréstec, en ambient d’alzinar, quan ens endinsem al Bosc Gran, fins a grimpar per un petit grau de roca (fàcil) a Penya Rubí. El bosc s’aclareix en arribar a la carena que puja al cim, una brolla alta de plantes amb flor ens obre les vistes a la vall de la riera de Santa Maria de Cervelló.

Pugem per la carena fins dalt del Puig Vicenç, 468m. Visió panoràmica.

Iniciem la baixada pel Serrat de Can Güell. Ara, el bosc es transforma en el resultat d’un incendi de l’any 1995. Domina una massa densa de pi blanc, amb un futur incert si no es fa cap mena de gestió. Les plantes més interessants les trobarem a la vora del camí.

Baixem cap a la Vall d’Arús en vistes a les penyes del Salt del Bou i el Serrat del Mas. El camí és ple de furgades de senglar. Arribant al fons de la vall, trobarem el forn de calç força ben restaurat i un parell de barraques de vinya. Ara, seguint avall per la pista principal arribarem a la mina i forn de guix. Tot seguit, i per últim, ens podem desviar, abans de creuar la riera, per visitar l’Ermita de Sant Silvestre on trobarem la soca d’un gran roure i un retall d’antics horts amb safareig i tot.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.

Anem a buscar la urbanització de la Selva Negra. Fem una gran baixada i, en el triangle, prenem direcció dreta cap al pont que creua la riera. El creuem i, a la dreta, seguim el c/ Poeta Pitarra fins al final, on acaba l’asfalt.

tornar a dalt