Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Ascensió al puig Vicenç

Vallirana

Talaia del Baix Llobregat

Deixem el cotxe i 50 m després de l'asfalt, ja al pla de Can Bogunyà, enfilem cara amunt per un camí vermell envoltat de pi blanc i carços. Camí catalogat com a PR-C 163 pel Centre Excursionista de Vallirana, per accedir al cim del Puig Vicenç.  El camí s'endinsa pel cremat dominat per una brolla de plantes amb flor, carços i aromàtiques, fins a sota el Bosc Gran (alzianr que s'ha lliurat dels incendis) on un corriol ens puja fins a superar el petit grau de roca (fàcil) a Penya Rubí. Passat el dipòssit d'aigua arribem a la carena que puja al puig Vicenç i, d'aquí estant, ja podem veure  la vall de la riera de Santa Maria de Cervelló

Pugem per la carena fins dalt del Puig Vicenç, 468m. Visió panoràmica.

Iniciem la baixada pel Serrat de Can Güell. Ara, el bosc es transforma en el resultat d’un incendi de l’any 1995. Domina una massa densa de pi blanc, amb un futur incert si no es fa cap mena de gestió. Les plantes més interessants les trobarem a la vora del camí.

Baixem cap a la Vall d’Arús en vistes a les penyes del Salt del Bou i el Serrat del Mas. El camí és ple de furgades de senglar. Arribant al fons de la vall, trobarem el forn de calç força ben restaurat i un parell de barraques de vinya. Ara, seguint avall per la pista principal arribarem a la mina i forn de guix. Tot seguit, i per últim, ens podem desviar, abans de creuar la riera, per visitar l’Ermita de Sant Silvestre on trobarem la soca d’un gran roure i un retall d’antics horts amb safareig i tot.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt