Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Blau, rosa i verd

Sant Feliu de Guíxols

El mar, el granit i el bosc

Som a l'extrem nord de la Serralada Litoral, al massís d’Ardenya-Cadiretes, on aquesta cau directament sobre la mediterrània. La plana del Ridaura, i les seves poblacions, entre elles Sant Feliu de Guíxols, ens separa de l’últim massís d’aquesta serralada: les Gavarres.

Aquest itinerari recull els principals valors naturals que defineixen aquest espai. Els boscos de pins i sureres, els penya-segats i les panoràmiques dels miradors.

Comencem al darrere el Monestir i ens enfilem per caminets i corriols en direcció al Monti-Calvari. Anem passant per un bosc dominat per pins pinyers, de densitat variable. Les alzines sureres esclarissades esquitxen aquest bosc pinyoner i, a vegades, fan rodals on podem trobar algun bonic exemplar. Segons pugem, voregem petits torrents secs, on el canvi de vegetació es fa evident: els arbres són més grans i apareix algun retall d’alzinar amb un sotabosc dens i impenetrable.

Anirem trobant restes abandonades d’ocupació recent (s.XX). Construccions en forma de castell o masies abandonades, fins a arribar al suro de Ca n’Oliva.

Creuarem la urbanització per baixar en forta ziga-zaga fins a la platja al sector de ‘‘les Penyes’’. Bon mirador natural del litoral en direcció Tossa. Entrem en contacte amb el món rosa. Els granits, es desprenen en forma de blocs i grans pedres damunt el mar. Som a la vora del mar. Sentim picar les onades i les pedres movent-se sota l'aigua. Caminem direcció nord, fent saltirons per sobre els "bolos". Passem pel costat d’algun pou d’aigua dolça i veiem com la vegetació arriba també a tocar de platja.

En una estona, gaudint del mar, les pedres i el sol, arribem al sector més esquerp (passada sa Platjola), on desapareix la platja i els penyals entren dins l’aigua. Ens enfilem per superar aquest tram i se'ns obren vistes properes a cala Vigatà (sota nostre) i el preciós sector de penya-segats roses que arriben fins a la Punta de la Cova.

A la dreta, sobre nostre, Sant Elm ens orienta. En arribar a l’ermita, gaudim novament d’àmplies vistes. Ara, anem baixant fins a Punta Garbí passant pel bonic mirador de les Modistes, on reconeixerem part del camí fet. Només ens queda anar resseguint la costa, vistes a Sant Feliu, la platja, el port i el fortim; i el camí de ronda del sector nord sota el Puig de les Forques.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt