Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Escales de mur, pel camí de les Cabanes. Setcases Avellaners i prats de dall. Camins de Setcases Cabana de Bundanci. Setcases Gencianes i Setcases Avets al bosc de la "fageda". Setcases Zona de les Cabanyes sobre Setcases. Roc d'Esquer

Camí de les Cabanes i la Fageda

Setcases

Prats de dall i avets

L'itinerari es pot fer en els dos sentits. Proposem iniciar-lo sortint del poble pel costat de l’església de Sant Miquel tot enfilant-nos per un camí de carro que ens passa a tocar de les cabanes del Planàs i d’en Bundanci i a prop d’altres com la del Fuster, del Ras o de Llabaig. El terreny per on transcorre aquesta primera part de l’itinerari, conegut com les Cabanes, antigament era aprofitat com a camps de conreu pels veïns de Setcases. Els prats de dall eren, temps enrere, camps de conreu de patates com encara trobem a la cabana del Planàs.

El camí, a l’ombra d’avellaners, freixes i pollancres, tot i ser de pujada constant és agradable si el fem xino-xano. Se succeeix una alternança de petits prats envoltats de caducifolis com l’avellaner, amb erms i clapes de bosc prop dels clots. Bonica estampa de tardor.

Prop de la cabana d'en Bundanci gaudirem d’amples vistes: el poble de Setcases i, a sobre, el puig de les Agudes i la carena cap a la collada Verda, sota el Costabona; direcció Camprodon, també podrem admirar la serra dels Moros damunt Tregurà. La floració dels prats abans de segar és abundant, i insectes i ocells d’espais oberts el fan un lloc molt viu.

L’itinerari es dirigeix al Coll del Llop amb vistes al cim del Gra de Fajol, de 2.714 m. Aquí passem del vessant solell agroramader modificat per l’home a una forest obaga coneguda com la Fageda. És una pineda de pi negre a la part alta, que està esquitxada d’avets fins a gairebé tocar del riu. El sotabosc, prou net, s’omple de nabius i clapes de neret. Anem baixant per una pista forestal on el pi roig i els caducifolis com els bedolls, les gatsaules i les moixeres van guanyant lloc al costat dels avets.

Finalment, la pista desemboca, un cop creuat el Ter, a la carretera d’Ulldeter, aproximadament a un parell de quilòmetres i escaig del poble de Setcases. Baixant per la carretera (amb molta cura), tindrem una bona perspectiva de l’obaga per on hem baixat. Seguirem al costat del riu on els camps de dall han anat reduint el bosc de ribera on encara salzes, sargues, verns i alguns pollancres hi són presents.

 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt