Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Camí del Soldat Romà

Vallirana

Passant damunt els cingles

Iniciem l’itinerari per urbanització, però en un no res ja som en un corriol que ens fa passar per sota les Penyes del Corral. Veurem la figura del Romà i, tot seguit, ens enfilarem per superar aquest graó considerable.


Un corriol ombrívol i amb densa vegetació ens servirà  per superar un altre graó que ens apropa a Can Cases. Abans, però, resseguirem aquesta cinglera amb vistes sobre Vallirana. Sense entrar a Can Cases, ens adrecem cap a Coll Verdaguer. S’obriran noves vistes, ara en direcció oest, sobre les Serres d’Ordal amb el Puig d’Agulles al fons.  Nosaltres seguim cap a Coll Verdaguer vorejant la capçalera del torrent del Cau de la Guineu, que porta sota Sant Ponç. Poc després del coll, trobarem un forn de calç ben conservat.  Seguirem pujant per guanyar vistes direcció nord. Dalt és un bon punt per fer esmorzar. Pels voltants hi ha la Cova de Coll Verdaguer, on s’estan fent  prospeccions arqueològiques.


De tornada, passarem per un altre forn de calç més actual i fins a Coll Verdaguer novament, però ara girarem a la dreta direcció Cal Beco. Després de passar una antiga pedrera trobem la masia enrunada. Seguim baixant entre uns camps i, passada una torra d’alta tensió, agafem un corriol a l’esquerra. Som al Serral de Cal Beco, sobre les Penyes de Can Rovira, que s’allarguen fins a les Casetes. Un seguit d’agulles, fragments despresos  i petites cavitats donen nom al sector dels Ensorrats. El camí de baixada és un camí de bast, meravellós. Abans d’arribar a Can Rovira podem entreveure antigues feixes al costat del camí.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.

Carrer Major, 448 (Nacional 340). Davant d'una xurreria al costat del Poliesportiu girem i pugem pel carrer de Lluís Companys  fins a arribar a una cruïlla de quatre carrers on, just enfront, es troba el Parc dels Ocells. Hi deixem el cotxe.

tornar a dalt