Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Camí Ral

Gualba

Avui anomenats camins agrícoles

Aquest camí ens porta de l’estació de Gualba fins al centre del poble. Per una pista còmoda, en progressiva i lleugera pujada, anem passant entre camps i creuant torrents que baixen de la serra de Can Muntada. Davant veiem el massís del Montseny amb el Turó de l’home, la Vall de Santa Fe i les Agudes al darrere seu. A l'esquena el Montnegre.

Les plantacions de plàtans es succeeixen. La més evident, ens acompanya al llarg de tot el recorregut, fent-nos saber on es troba la llera de la riera de Gualba.

Els ambients oberts agraris (cada cop més escassos) són propicis a l’observació d’ocells, diferents dels habituals de l’entorn forestal dominant. Així caderneres, verdums i bitxacs volten pels camps; mentre pardals, orenetes, estornells i cotxes fumades romanen pels voltants dels masos. La presència de la riera a un costat i l'alzinar del vessant solell a l'altra, fa que la diversitat de fauna sigui encara més alta.

Després Can Pascual, l’ambient es torna més forestal. El camí es fa més estret i passa per l’ombra de roures, pins, alzines i plàtans. La sensació de frescor és molt agradable.

Voltem el Torrent de Can Sibina fins a arribar a la Riera de Gualba, sempre acompanyats d’aquesta vegetació frescal, dels cants dels ocells a la primavera, dels colors de les fulles a la tardor. Passarem entre cases antigues, pel costat d’arbres singulars, fins a arribar a un safareig que ens fa retrocedir en el temps. Un bon final de camí per fer a poc a poc, deixant que els sentits gaudeixin d’allò més.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt