Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Can Mata - el Pinatar

Gualba

Camins careners

Sortirem del costat de can Figueres, al final del poble, direcció Campins. En aquest itinerari/passejada, farem un tomb, pujant primer entre boscos de suros i alzines, passant pel costat de masos encara actius com can Sidró, creuant sots frescals amb avellaners, fins arribar dalt la serra al costat de can Mata, darrere el turó del mateix nom (329 m).

Estem travessant una zona amb elevat interès mineralògic (d'aquí que hi hagi pedreres), considerada el jaciment mineralògic del tipus “skam” més variat i important del Vallès Oriental i una de les explotacions de marbre més importants de Catalunya.

A partir d’aquí, una pista carenera ressegueix la serra de Can Cuní, antiga sureda ara reforestada amb diferents tipus de pins. Al camí, planer i agradable, trobem finestres de tant en tant, per gaudir del paisatge dels voltants (cada cop més difícil perquè els arbusts es fan alts i amaguen les visuals). La serra de can Muntada, a l’altra banda de la vall; al darrere, el Salt de Gualba i els vessants del turó de l’Home i el de Morou; el Montnegre-Corredor, al davant, o el relleu ondulat direcció Campins.

Baixarem de la serra ràpidament i amb trams de fort pendent i, després de creuar el torrent de Ca l’Abat, entrarem al poble pel costat de les cases de can Bosquerons, can Monteys o can Roig. Un exemple de diferents estils arquitectònics.

 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt