Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Font del Ferro Camí de les fonts del torrent de Burriac Castell de Burriac Turó dels Oriols Vistes des del castell de Burriac Font del Llorer

Castell de Burriac pel camí de les fonts

Argentona

Fonts i pinedes de la serralada del Litoral

Començarem la ruta en direcció a la font del Mig, la primera d'un seguit de fonts que ens duran fins al castell de Burriac d'una manera entretinguda. Seguirem uns metres el torrent dels Cirers per introduir-nos tot seguit al torrent de Burriac, molt més tancat i ombrívol, entrant dins l'espai protegit del Parc de la Serralada Litoral.

Envoltats per una exuberant vegetació, visitarem les fonts de les Sureres i la de l'Esquirol en primer lloc, i la del Grup i la del Ferro a continuació, totes elles arreglades i condicionades pel Grup de Fonts d’Argentona.

Visitada la font del Ferro, caminarem uns metres pel torrent, que deixarem per afrontar la part més dreta del recorregut que ens portarà al castell. En un tres i no res, ens trobarem al collet de Burriac i seguirem la pista fins a arribar al monòlit, als peus del castell. En aquest punt, abandonarem la pista per començar el tram final del recorregut que ens portarà al castell per un camí una mica costerut, que en algun punt ens obligarà a fer servir les mans per avançar.

Un cop a dalt del castell de Burriac, podrem gaudir de les impressionants vistes als 360º: la franja i pobles del litoral, el Parc Natural del Montnegre i Corredor i les muntanyes del Montseny.

El descens del castell el farem per una pista còmode però molt inclinada i, a continuació, seguirem el mateix tros de pista que haurem fet a l'anada fins a desviar-nos a la dreta en direcció al turó dels Oriols. En aquest tram de baixada, gaudirem d'extenses pinedes de pi pinyer entre blocs de granit a la zona de les roques Encantades.

A partir d'aquest moment, continuarem en un còmode descens amb l'agradable entorn de la font Picant com a objectiu, on podrem gaudir de la font i la seva àmplia esplanada de pins imponents.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt