Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Roca de la Ferradura Cim del Montalt Alzinar

Cim del Montalt

Sant Vicenç de Montalt

Sortim de l´aparcament a la zona esportiva de Sant Vicenç per anar abuscar el Carrer del Torrent del Gorg, per més endavant travessar lacarretera BV-5031.

Un cop travessada lacarretera de seguida comença una pista que ens portarà al torrent del
Canyadell, força dret en alguns trams
. Cap al final del torrent passarem per la construcció anomenada Mare de Deu d´en Torrents, abans d´arribar a la zona de la plana d´en Ferran.


Farem després un petitdescens a on observarem la presència del rocam característic d´aquesta
zona (ull de serp), entre pins i alzines. Passarem per camps abandonats a on els fruiters dels marges donen vida a caderneres,verdums, pinsans i,entre molts d´altres, el rei dels camps maresmencs, el xurraví, abans d´agafar la riera de Torrembó amunt.


Deixem la riera de Torrembó per començar a poc a poc l´ascens per una pistaentre pins que ens durà més endavant a zona de bosc mixta i finalmentper alzinar, a on podem sentir la presència d´algun exemplar deraspinell, fins a la Roca de la Ferradura, punt de referència per aciclistes i caminaires d´arreu del Maresme.


Des de la Roca de la Ferradura farem l´atac final al cim del Montalt (596m), límit dels termes municipals de Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Arenys de Munt i Sant Vicenç de Montalt. Tot caminant pel camí d´accés tindrempanoràmica d'una banda i l´altra de la serralada del Litoral.


Ara toca un descens pronunciat, s´ha d´anar amb comte, fins a trobar elcamí de pujada, que desfarem un tros, per desviar-nos més endavant cap a les planes del Montalt, ara ja entre pins pinyoners i per pistaforestal. Passarem a prop de Can Bosch i pels Pins d´en Pera, abansd´anar a buscar el Torrent del Ranxo.


Entrarem de nou al poble per sota el pont de la carretera, per trobar-nos al´esquerra la font
del Llorer,d´aigua ben fresca
. Ara ja només ens queda tornar al cotxe,seguint primer la riera, per a després recórrer alguns carrerons estretsdel Poble.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt