Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Horitzons del Lluçanès. Alpens Faigs a prop de coll Tallat. Alpens Torrats. Alpens

D'Alpens a Puigcornador

Alpens

Terra de boscos i camins

Itinerari de caràcter excursionista que permet observar el mosaic de paisatges que conformen el Lluçanès. La ruta passa per boscos, cims i masies tot resseguint un tram del camí ramader que anava cap a França.

El primer tram passa per boscos de roure i boix, per codines i clarianes que mostren, a l'altiplà, un escenari verd de pastures i explotacions forestals. El marc de fons seran cingles i muntanyes com Tavertet, el Montseny o Montserrat.

També ens enfilem al Puigcornador, cim de la nostra ruta. Tenim el Pirineu a la nostra esquena, i davant un bon grapat de cingleres i turons que caracteritzen aquesta terra que, tot i ésser una important zona agrícola, no té gairebé un pam de plana.

L'eix vertebrador de tornada serà el camí ramader, terra de pas i de pastures. Les fites, pedrons, passos comptadors i els masos a peu de camí testimonien una intensa activitat ramadera que al llarg dels segles ha format un paisatge rural, ric i divers.

Arribant a Alpens trobem Torrats i Montjuïc, dues masies extraordinàries mostra d'un passat de vida dura a la muntanya, vida que es fonamentava en el valor dels productes del bosc i del camp.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt