Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Vistes Antist. Vall Fosca Entrada de la Vall Fosca i el Montsec al fons Runes Borda de Torres i Sant Genís

D'Estavill fins el pont del Diable

La Vall Fosca

Pel camí de Sarroca de Bellera

Sortim de la part alta d'Estavill però no oblideu fer un tomb pel poble abans de marxar. Si feu l'excursió al matí, a la tarda podeu anar a Antist per un bonic camí planer entre pobles. Antist es veu si mireu al nord. Pocs metres de l'aparcament, pujant a la dreta, hi ha el plafó que indica el camí.

Nosaltres girem a l'esquerra per sota el dipòsit de la font del poble cap a dalt el carener. El camí marxa per sobre la granja, entre camps de pastura on trobareu les vaques de carn pasturant a la tardor.

En un tres i no res les vistes llunyanes obren un bonic escenari de 360 graus. El Montsent de Pallars al nord, els alts de Montcortès a l'est, el Montsec al sud i els abruptes relleus meridionals de la serra de Sant Gervàs al sud-est i la propera serra de la Bastida a l'est.

El camí planer amb lleugera baixada va passant arran de feixes de pastures avui abandonades i ocupades per arbusts colonitzadors. Sota el camí es fa evident l'esponerosa roureda que omple les obagues de les valls de bonics colors ataronjats a l'entrada de l'hivern. Nosaltres seguim creuant petits torrentets on el canvi de la vegetació es fa evident, fins a arribar al barranc del Grau, una anticipació del que trobarem al barranc de Sant Genís.

Seguim de cara al nucli abandonat de la Bastida de Bellera, a la serra de la Bastida, i després d'un bonic grup de roures, girem muntanya avall a buscar les runes de l'antic monestir de Sant Genís i bordes de Torres. Els voltants, abans camps de pastures, avui són plens de bardissa però les vaques encara campen per aquests racons. Nosaltres baixem seguint el track fins a entrar en una densa roureda de petits arbres carbonejats per arribar, al final de la baixada, al barranc de Sant Genís, on gràcies a un diable, en una nit es va construir el pont que ens permet seguir camí fins a Sarroca de Bellera a la Vall de Manyanet.

No tingueu pressa per tornar. Gaudiu de la solitud, la màgia i la bellesa natural de l'indret. Penseu en la importància d'aquests camins per a la comunicació entre pobles, gents i mercaderies. Com han canviat les coses.

 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt