Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

De Palau al pont Trencat

Santa Maria de Palautordera

Aigües avall, aigües amunt

Copsarem la magnitud i el caràcter agrícola de la vall de La Tordera, gaudint de la frescor dels ambients riberencs i fontinals. Plàtans d’ombra, pollancres, verns i algun om fan ombra a les aigües de la riera de Palau, La Tordera i el Riu Sec. 

 

Als espais oberts, les vistes marxen cap el Montnegre primer, destacant el Turó Gros (758 m)  i després, tot tornant s’aixeca el Montseny amb el Turó del l’Home (1705 m).  Sortint de la plana, travessem un encantador alzinar mediterrani,  amb domini de l’alzina i esquitxos de pi pinyer, alzina surera i roures martinenc. El sotabosc, és una clàssica associació vegetal d’aquest alzinar format per galzeran. 

 

Al llarg del camí, tot resseguint els marges de camps, principalment de gramínies farratgeres, apareixen alzines, roures i suros de considerables dimensions. Cal destacar el suro (alzina surera) de Can Rafelet. Poc després creuen una plantació de pi insigne, present a diversos indrets del Montseny per a producció de fusta per mobles o pasta de paper. 

 

Tornem a baixar a la llera de La Tordera i del Riu Sec , ara els plàtans són l’arbre dominant. Cal parar atenció en les masies disperses en aquesta zona, moltes d’elles catalogades com a bé d’interès local. 

 

De tornada, primer per la vora del Riu Sec i després de La Tordera, passarem entre camps de farratge i marges d’alzines amb vistes al bosc de  ribera. Aquesta diversitat d’ambients, els fa  rics ens vida i en concret, bons per descobrir els ocells que hi viuen. Als camps els conills, guineus, les perdius o el mussol comú hi són presents. Al riu, el blauet i la cuereta torrentera. Molts amfibis fan vida a les vores d'aigua, fonts  i basses temporals. 

 

Abans d’arribar de nou a Palau, creuem un altre bosquetó en aquest cas d’alzines, alzines sureres i pins pinyers. L’arboç domina l’estrat arbustiu. La presència d’aquests bosquetons és de vital importància com a refugi de fauna en la seva funció de corredor biològic entre el massís del Montseny i la Serralada del Montnegre-Corredor.

 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt