Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Del Reguissol a la Tordera

Santa Maria de Palautordera

Entre dos fils

Palautordera queda emmarcat dins de dos cursos d’aigua que contenen el nucli principal de població. La ruta ens porta a encerclar el nucli de Palautordera a través del torrent del Reguissol i el riu la Tordera. És una ruta rural, urbana i natural. Sense allunyar-nos de la població copsarem tot allò que l’envolta i que en fa de límit natural: el riu i el conreu.


Els espais oberts s’omplen de camps i horts. La plana de la Tordera sempre ha sigut un lloc fèrtil, aquí hi trobarem des de grans extensions conreades de gramínia farratgera, fins a petits horts urbans repartits per tots els racons. Podrem observar el caràcter agrícola de Palau i si aixequem la vista, en un marc més llunyà, veurem el Massís del Montseny com a teló de fons.


Resseguir el Reguissol resulta un passeig agradable sota l’ombra dels plàtans, que sovint es vesteixen amb heura enfiladissa. A les plantacions, els plàtans s’envolten d’un sotabosc espès, casi selvàtic, on els esbarzers, arítjols, marfulls, troanes i gatells ens barren el pas a les intimitats del bosc. El cant del les merles, els rossinyols bords i l’esquerp oriol ens acompanyarà tot el camí, aprofiteu els llocs més tranquils per observar-los.


A mesura que ens apropem a la Tordera el bosc de ribera ens dóna la benvinguda. Podrem divisar les diferents franges arbòries que el conformen. A un nivell superior veurem alzines, lledoners i robínies. Per sota es començaran a distingir les capçades dels arbres caducifolis, oms, pollancres, plàtans, gatells i algun vern.


El bosc de ribera és caducifoli i creix a les ribes dels cursos fluvials sobre sòls que acostumen a estar amarats d’aigua. La vegetació està adaptada a inundacions periòdiques, aquí el sotabosc d’esbarzers i falgueres és feréstec i desendreçat. A la ribera descobrirem racons verds i solitaris, i si veniu a la primavera gaudireu del color groc dels fruits dels oms, del color verd dels primers brots tendres dels gatells i de mil i una flor als ambients més frescals.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt