Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Bosc de ribera Desembocadura del riu Gaià Sistema dunar

Desembocadura del Gaià

Altafulla

Sorra, aigua i terra

Una ruta curta i molt planera, ideal per fer sense presses i gaudir del canvi de paisatge i d’ecosistemes que trobareu al llarg del recorregut.

La ruta pot començar a l’estació de trens d’ Altafulla.  Iniciarem el recorregut seguint un passeig arbrat que ens porta fins a la sínia de Fra Vidal, una mica més endavant creuem la via per sota i ens dirigim cap al mar fins que arribem al davant mateix de la platja, aquest és el carrer de les Botigues de Mar. Un carrer amb un encant especial, amb el regust de mar i de la història de comerciants i pescadors de la zona.

Anem seguint a la vora de la platja fins que entrem a la zona de reserva de dunes, un ecosistema molt fràgil del que tenim molt poca representació a les nostres costes. 

Mentre arribem a la desembocadura del riu Gaià, el castell de Tamarit es dibuixa a l’horitzó. Un cop a la desembocadura, pujarem pel bosc de ribera entre àlbers, freixes, oms i lledoners, si hi aneu a l’estiu, agraireu molt l’ombra sota les seves branques i no deixeu d’escoltar, perquè molt sovint se sent el cant de la mallerenga.  Després creuarem el riu i ens endinsarem a les zones de cultiu de secà pròpies d'aquesta terra, primer les finques amb olivers i després creuarem els camps de cereals i ametllers, que ja ens portarà de tornada fins al poble d’Altafulla.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada pel GEPEC.

 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt