Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

El dolmen de Pedra Gentil

Vallgorguina

Els antics pobladors de la Serralada

L'itinerari de la Pedra Gentil ens portarà a conèixer, a través del seu relleu amable i suau, alguns dels assentaments més antics de la Serralada del Corredor. També veurem alguns dels diferents tipus de bosc de fulla persistent que amaga aquest relleu arrodonit per l'erosió.

Aquesta morfologia lleugera va afavorir l'ocupació agrícola d'algunes planes i l'explotació forestal de molts boscos. Des de molt més antic, però, va acollir també diversos pobladors. El dolmen de Pedra Gentil, l'església medieval de Santa Eulàlia de Tapioles i les masies de can Pradell de la Serra i can Clarens són una gran mostra de la vida a la serralada en èpoques passades.

Al llarg de la ruta, els colors verds, persistents tot l'any, són predominants en el paisatge. En conjunt, més del 95% de la superfície del parc natural és de caràcter forestal. El progressiu abandonament de les terres de conreu i els masos ha provocat l'augment de la massa forestal des de les primeries del segle XX. Ara el protagonisme el prenen sureres centenàries, alzines i roures que s'alternen amb els pins en l'ondulada orografia de la zona.

Es tracta d'una excursió agradable, sense complicacions, ben senyalitzada, que transcorre per pistes i camins del parc natural. El camí es torna en algun moment costerut, però ens compensa amb una vegetació ufanosa i de gran riquesa. A les vores de la ribera habiten els plàtans o els àlbers. Avellaners, castanyers i arboços també tenen la seva quota de presència i completen un panorama variat. Un hàbitat excel·lent per al senglar i altres petits mamífers.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt