Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Monestir de Sant Ponç

Vallirana

BTT sense presses

Sortim de Can Rovira amunt amb una forta pujada, (la primera de les dues que te la ruta) , per arribar a Coll Verdaguer, on ens acostarem al primer forn de calç.

Retornant al camí, una mica més avall, trobem la bonica bassa-safareig de Sant Ponç al costat de la ‘‘font freda’’ que li avoca l’aigua i  acompanyat de bonics roures i alzines. Poc després de deixar la bassa, se’ns obriran unes amplies vistes sobre Corbera de Dalt.

Poc després, arribem als camps i ermita de Sant Ponç. Un vell lledoner a la porta ens donarà la benvinguda. Estem a pocs metres del veïnat de Can Dispanya. Agradable entorn arquitectònic i rural on deixar-se endur pel temps. Seguim el fondal de Can Dispanya per acabar pujant per una pista força dreta i pedregosa, fins a arribar al Pla del Bosc. Som a prop del Mas del Lledoner. Creuem uns camps erms i una mica més endavant trobem un altre forn de calç amb dues columnes al davant. Arribem de nou al Coll Verdaguer i ja només ens resta tornar còmodament al punt d’inici passant per la Masia de Cal Beco.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.

Pel carrer Major del poble, que coincideix amb la N-340, direcció Tarragona, arribant al final, just abans d’una benzinera a mà dreta, agafem el carrer que puja. Carrer de l’Oest amunt, passat el primer trencall a la dreta, trobem un revolt tancat també a la dreta. Hi ha una estació transformadora. Aparcament.

tornar a dalt