Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Fonts del nord

Santa Maria de Palautordera

Petits oasis de vida

L’itinerari passa per algunes de les fonts situades més al nord del municipi que, tot relligant-les, conformen una bonica passejada per descobrir paratges i racons de gran bellesa. Les fonts són una excusa ideal per sortir a fer una excursió i de pas descobrir part del patrimoni històric i cultural a preservar. No cal dir, que cal respectar l’entorn i demanar permís per visitar aquelles fonts que es troben dins de finques privades.


Us presentem un itinerari per un poble ric en aigua amb 26 fonts inventariades, on al poc de començar, visitem la Font Martina de llarga tradició per la població. Situada al marge dret de la Tordera, en un raconet net i cuidat, Santa Martina ens convida a beure de la seva aigua i a conservar l’entorn per tal que continuï sent un lloc acollidor.


Caminem al costat del torrent del Reguissol acompanyats d’alts plataners i horts cultivats. El pitroig, el mosquiters, la bosqueta, el tudó i la merla, fan més distret el trajecte.


Remuntem cap a l’oest, passem primer per camps i després a través de boscos típicament mediterranis plens de pins i alzines. El Pla dels Bruguers, una plana fèrtil i treballada, ens reforça el caràcter agrícola de la població, a més de la seva magnífica situació amb el Montseny de rerefons.


Aviat trobem, en un raconet encantador, la font del Ramicando, tingueu cura de l’entorn i recordeu que esteu dins d’una finca privada. Aquí les vistes a la bassa triangular i al bosc que davalla vers el Sot de Can Fresques centren la mirada en la verdor i genuïnitat del lloc. Els amfibis hi troben un bon ambient reproductor. Cap el tard sentirem cantar els gripaus.


De tornada, l’existència de l’aigua sota terra, es fa notar al molí de la masia de Can Humet, mentre que els camps conreuats de Cal Rajoler i Can Sabé arriben a tocar la població.


Enfilant cap al punt d’inici, tot remuntant la Tordera, veurem el pont de ferro de Can Guiñau construït el 1934, que va ser el substitut de l’antiga passarel·la de fusta anomenada del ‘‘Tint’’ i que a permetre als veïns i als treballadors de ‘‘Can Guiñau’’ travessar la Tordera amb més fiabilitat.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt