Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Fonts del sud i del nord

Santa Maria de Palautordera

Verdor i frescor amagats

Després de visitar la Font Martina, molt estimada pel poble, travessem el poble i remuntant pel costat de la riera d’Avellaneda, arribem al Pla dels Bruguers. El paisatge ha anat canviant, primer hem passat a tocar del bosc de ribera, on el pitroig, el tudó i la merla es deixen veure entre la vegetació. Després, durant la pujada hem passat sota l’ombra d’un bosc mediterrani de pi i alzina, on el sotabosc dens i embarbussat denoten signes de forta pressió en la massa forestal. Aquí les peces del paisatge van encaixant formant un mosaic verd i colorit.

Arribem al Pla dels Bruguers amb el Montseny de rerefons. Una plana fèrtil i treballada, que ens fa recordar el caràcter agrícola de la població. Aquí es poden observar dos dels tres conreus típics del mediterrani: l’olivera i el blat.

En poca estona fem cap a la Font de Can Ramicando, situada en un bell i tranquil racó. No cal dir, que cal respectar l’entorn i demanar permís per visitar aquelles fonts que es troben dins de finques privades. Podem seure i gaudir de les vistes al Sot de Can Fresques. Als nostres peus tenim la bassa triangular de la font, un lloc on els amfibis troben un bon ambient reproductor. 
Per pista ampla arribem a Palau, que deixem de banda per fer via cap al sud, travessant la plana conreada. Entrem al bosc, un alzinar mediterrani amb un sotabosc format per galzeran. Entre els arbres també trobarem escampats pi pinyer, alzina surera i roure.

Travessant planes i muntanyes arribem a l’extrem més meridional de Palautordera, on amagada al costat del riu, sota el pont i custodiada per ortigues i esbarzers ens espera la font del pou de Glaç. Aviat serem de tornada, abans però passem per Can Saiolet on amb una mica de sort, i si els propietaris ens ho permeten, podrem visitar la font.

Tot remuntant les planes entre el Riu Sec i la Tordera arribem al barri de la Serra, on va haver-hi una de les primeres serradores del municipi. Només falta pedalar uns minuts més per arribar al punt de partida.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt