Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Itinerari de can Puig

Gualba

Sots i carenes

Un bonic suro al costat del camí ens dona la benvinguda al torrent de la Manera, i ens preparem per pujar. De seguida, l’ambient es torna ombrívol i frescal. L’alzinar arriba fins a la pista. Dins el torrent s'hi va plantar una plataneda amb acàcies. Els avellaners i algun llorer també arriben fins al costat del camí, on juntament amb les heures del terra, les falgueres i l’arítjol que s’enfila pertot arreu, accentuen l’ambient de frescor. Sense adonar-nos-en, ens trobem al costat del forn de calç de la Manera.

Anem pujant i les alzines sureres fan acte de presència per anar substituint les alzines normals, a les parts més solelles. Aquí, també acompanyades de grups de pins.

Dalt el coll de la Cuera del Fum i la carena següent, podem veure restes de l’antic bosc d'alzines sureres; la part baixa de la vall de Gualba; la serralada del Montnegre i, al darrere, el Montseny, amb les antenes del coll de Santa Helena, abans d’arribar dalt el Turó de l’Home i el castell de Montsoriu a la nostra esquerra.

Travessarem la zona cremada fa vint anys (1994) i descobrirem formacions vegetals d’espais oberts i els ocells que hi viuen (tallarols, bosqueta, trist, siboc, entre d’altres).

Després d’una forta baixada anomenada del Trenc, arribarem als plans del mas de can Puig, avui en runes. Aquests camps permeten unes boniques vistes al Montseny i afavoreixen la biodiversitat en general.

En un tres i no res arribem a baix, on el camí Ral ens tornarà, en lleugera pujada cap a Gualba, per un bonic pas al costat del torrent de can Sibina. Els roures, ara més abundants, posen de manifest la proximitat de l’aigua. Després de la placeta emmarcada per grans alzines, entre els masos de Can Dragó i les Cases Blanques, arribem a la riera de Gualba i entrem al poble.

 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt