Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Itinerari de patrimoni i entorn

Gualba

Fonts, paratges i construccions

Farem un tomb, resseguint el marge extern del poble, per anar coneixent al llarg del recorregut elements arquitectònics, que juntament amb els valors paisatgístics de la riera, formen part del patrimoni que identifica el poble.

Masies, fonts, basses o safareigs, el molí en runes, el bonic pont, l’ermita de Sant Cristòfor i també cases modernistes, fan de lligam entre el poble i l’entorn natural proper.

La primera part d’aquest recorregut aprofita el passeig de la Riera on, acompanyats del paisatge canviant de la plataneda, anirem trobant diferents elements. Arribats al pont del Molí podrem decidir si ens acostem a l’ermita de Sant Cristòfor. Passat el molí del Pont i la font del Ferro, pujarem al poble per un dels seus carrers més antics i de seguida retornarem al passeig. La part baixa del passeig enllaça amb el camí Ral que ens portaria als camps de fora el poble, direcció la Tordera i a l’estació.

Entrarem al poble pel passeig del Montseny per veure alguna casa singular i tornarem a sortir cap als darreres, ara forestals, on trobarem finques de cases senyorials com la de can Monteys. Arribarem a la masia abandonada de can Roig, enfrontada a l’església Parroquial de Sant Vicenç i baixarem fins al centre del poble.

Al costat de la plaça Joan Ragué, uns plàtans emmarquen el campanar de l’església i la seva discreta entrada. Caldrà anar al pati de la rectoria per gaudir de la imatge més romànica de la seva estructura.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt