Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Zona d'horta Camí de les Deus Pèlag Gran de Les Deus

El camí del riu

Sant Quintí de Mediona

Els miralls de l'aigua

Iniciarem la ruta a la Bòria, un barri perifèric del municipi constituït principalment per cases baixes de façanes blanques. Travessarem la carretera per prendre l'antic camí de les Tueses per passar a tocar de La Passada, una casa pairal reconeguda al poble. Estarem envoltats d'un paisatge de secà eminentment agrari, on el cultiu de la vinya, oliveres i ametllers seran els protagonistes.

Travessem la Riera de Mediona i iniciarem un tram del "Camí del riu", itinerari de 43 km que ens portaria aigües avall fins a la confluència amb el Riu Anoia. Anirem, però, aigües amunt remuntant el curs de la riera tot trobant gorgs i salts d'aigua fins a arribar a Ca l'Olivé, un antic molí paperer parcialment en funcionament. La ruta segueix per dins la riera fins a arribar al Pont del Torí, punt en el qual sortirem de dins la llera tot passant per Ca l'Hortolà i una extensa zona d'horta dels afores del municipi.

Ens creuarem amb un dels antics safareigs de què disposava la vila, a tocar de la històrica fàbrica de Cal Maqueda avui dia enderrocada, fins a retrobar el camí que s'endinsa novament per dins de la riera. Arribarem a Les Deus, punt culminant de la ruta, un paratge conegut a la zona d'on brollen 23 fonts d'aigua fresca ideal per reposar a l'ombra dels majestuosos plataners i refrescar-se als calorosos dies d'estiu.

Sortirem a peu de carrer, i des d'allà només ens resta una llarga passejada pels carrers del poble fins a retornar a la Bòria. Abans d'arribar-hi però, encara tindrem temps de veure un parell d'antics molins fariners, el Molí del Rabí i el Molí del Nadal.

Una ruta que barreja història, natura, cultura i que valora els paisatges de l'Alt Penedès. Gaudiu-la.

 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt