Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Can Valls a la vall d'Olzinelles Vall d'Olzinelles Riera d'Olzinelles i arbres singulars Can Draper i riera d'Olzinelles Sureda a la vall d'Olzinelles Breda i el castell de Montsoriu

La vall d'Olzinelles

Sant Celoni

Colors de tardor i flors de primavera

Aquest itinerari remunta una part de la riera d'Olzinelles i tomba en passar per Sant Esteve per tal de pujar al coll dels Quatre Camins, on comença la baixada pel sot dels Bocs i el sot de la Remor que acaba al punt de partida inicial. Al bell mig del tomb deixem el Puig de Pedra Miradora (352,7 m), tot i que, si el volem pujar, ens haurem de desviar al coll de Quatre Camins cap a l'esquerra.

En el transcurs d'aquesta ruta anirem descobrint els valors paisatgístics de la vall: conreus, pastures, bosc de ribera, grans arbres singulars (tant autòctons com ornamentals), i la muntanya, tota plena de sureres, algunes de les quals es despullen de tronc en avall i deixen a la vista la seva pell vermella.

La presència de l'home sobre el medi queda reflectida, per exemple, en les importants cases pairals que es troben a la zona: can Draper a l'inici de la vall, can Valls o can Agustí. Aquestes cases, a més dels conreus i l'horta afavorida per l'aigua de la riera (preses, sèquies i basses), també aprofitaven altres recursos naturals del medi; trobarem un pou de glaç, els forns de pega, les mines d'aigua o sureres pelades. La presència humana també queda reflectida amb la construcció de l'església de Sant Esteve d'Olzinelles, documentada ja el 1083. A més, la vall d'Olzinelles havia estat força transitada per tota la gent de la zona que treballava al bosc (rajolers, pegaires, etc.). 

El tomb és llarg, la pujada més forta del qual comença un cop passat can Valls i arriba fins al coll de Quatre Camins. Tot i això, si ens ho prenem amb calma, el camí és fàcil de fer, sobretot si aprofitem els voltants de l'Aranyal o de l'església per fer una parada i recuperar forces.

Aquest itinerari es correspon amb les excursions senyalitzades del Parc Natural del Montnegre i el Corredor al terme de Sant Celoni. Segueix el Sender Local SL-C 79.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt