Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL

Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Can Valls a la vall d'Olzinelles Vall d'Olzinelles Riera d'Olzinelles. Arbres singulars Can Draper. Riera  d'Olzinelles Sureda a la Vall d'Olzinelles Breda i el Castell de Montsoriu

La vall d'Olzinelles

Sant Celoni

Colors de tardor i flors de primavera.

Aquest itinerari, remunta una part de la riera d’Olzinelles i tomba en passar Sant Esteve, pujant al coll dels Quatre camins, on comença la baixada pel sot dels Bocs i el sot de la Remor, fins a l'inici. Al bell mig del tomb, deixem el puig de Pedra Miradora (352.7 m), que, en cas de voler pujar, ens hauríem de desviar al Coll de Quatre camins a l'esquerra.

Anirem descobrint la riquesa de valors paisatgístics de la vall: conreus, pastures, bosc de ribera… o els grans arbres singulars (tant autòctons com ornamentals), i la muntanya tota farcida de suros, que ens sorprèn quan es despullen de tronc en avall, per deixar a la vista la seva pell vermella.

La presència de l’home queda reflectida per les importants cases pairals com la de Can Draper a l'inici de la vall, la de Can Valls o la de Can Agustí. Aquestes cases, a més dels conreus i l’horta afavorida per l’aigua de la riera (preses, sèquies i basses), també aprofitaven altres recursos naturals del medi. Trobarem un pou de glaç, els forns de pega, les mines d’aigua o els suros pelats.

La Vall d’Olzinelles havia estat transitada i alhora humanitzada amb tota aquesta gent que treballava al bosc, (rajolers, pegaires…). La importància queda reflectida amb la construcció de l’església de Sant Esteve d’Olzinelles, documentada ja el 1083.

El tomb és llarg, amb la pujada més forta passat Can Valls fins al coll de Quatre camins. Tot i això, si ens ho prenem amb calma, el camí és fàcil de fer. Més si aprofitem els voltants de l’Aranyal o de l’església, per a fer una parada i recuperar forces.

font: Aquest itinerari es correspon amb les Excursions Senyalitzades del Parc del Montnegre i el Corredor al terme de Sant Celoni. Segueix el Sender Local SL-C 79.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt