Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

La Volta a l'Ardenya-Cadiretes

Ardenya Cadiretes

El mar, la muntanya i la plana. 

Els principals valors de l'espai del massís d'Ardenya Cadiretes són el seu patrimoni natural, paisatgístic, geològic i arquitectònic. La ruta que presentem, permet anar descobrint alguns dels punts més singulars del massís.

Paisatges ondulats, sense grans alçades, i amb vessants completament  cobertes de boscos de fulla persistent d’alzines, suredes, arboços i pins. Descobrirem les cales amagades i els racons que donen nom a la Costa Brava en el seu àmbit marítim. Després, terra endins trobarem, vora el camí, les restes dels primers pobladors, com els dolmens i menhirs. El que queda dels castells medievals de Sant Iscle, Montagut i Malavella, ens transporten a èpoques passades. El legat més modern dels "indianos" o "americanos", la industria surera, el seu tren i els edificis modernistes de l'època en són altres exemples. 

El paisatge de tota la ruta està dominat pel bosc de surera amb les formacions granítiques de curioses formes i noms com  els doms o els panets de sucre, que sobresurten de la vegetació. 

Els trams més muntanyencs, són el 1 i el 6. Segueixen en bona part, pistes de terra en molt bon estat. Passarem per molts punts panoràmics amb fantàstiques visuals sobre el massís i també sobre relleus llunyans. El tram 7, seguint part del GR, ens permet gaudir dels racons i paisatges de costa. Per últim, els trams 2,3,4 i 5 remunten les planes que envolten l’est i el nord del massís, com la vall d’Aro banyada pel riu Ridaura. Són aquests últims, itineraris més aviat planers, que segueixen la traça de l’antic tren, amb poc desnivell i còmodes per fer tot passejant amb la família.   

La ruta ens porta per municipis de nom conegut però amb un gran patrimoni arquitectònic que normalment passa desapercebut per la majoria de nosaltres. Exemples en són l'Església Modernista de Lloret, les vistes des de la Torre dels Moros de Tossa i l'Ermita de Sant Elm a Sant Feliu. Ens porta  també per altres poblacions que formen part del rerepaís no turístic però que disposen de racons, vistes i patrimoni envejable, com el conjunt arquitectònic de Castell d'Aro, Romanyà a Santa Cristina d'Aro, el conjunt històric de Llagostera, els edificis termals de Caldes de Malavella o el Castell de Sant Iscle a Vidreres.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada pel Consorci Ardenya-Cadiretes

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt