Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Vistes al castell de Sant Miquel. Ruta "Les Mines del Nen Jesús". Celrà Font del Borni. Ruta "Les Mines del Nen Jesús". Celrà Marcolic. Ruta "Les Mines del Nen Jesús". Celrà

Les mines del Nen Jesús

Celrà

Boscos i mines de Celrà

Aquest itinerari ens descobreix l’aprofitament intens que a començaments del segle passat s’havia fet de les muntanyes de Celrà per extreure mineral de ferro. Les denses i tranquil·les boscúries d’alzines, suros i castanyers que ara tenim eren en aquells temps un espai amb una activitat frenètica per baixar el mineral de ferro fins al poble de Celrà.

Al llarg del recorregut veurem les restes patrimonials que queden d’aquella activitat. De les dues grans empreses mineres del moment, les mines “Victoria-Esperanza” i les mines del “Niño Jesús”, l’itinerari discorre per les restes d’aquestes últimes. S’han localitzat 23 galeries situades a diferents nivells, 8 de les quals tenen molt poca profunditat i segurament foren simples prospeccions que s’abandonaren. La galeria més llarga té uns 105 metres i algunes consten de pous verticals de comunicació entre elles. No s’hi pot entrar per motius de seguretat i per garantir la tranquil·litat dels ratpenats que usen aquestes galeries com a recés per descansar i criar. De l’activitat minera també resten el carregador, des d’on baixaven les vagonetes carregades de mineral per un sistema aeri fins a l’estació de tren, i tot un seguit de tobogans per conduir el mineral des de les galeries fins al carregador.

Actualment, amb l’abandonament de l’activitat minera, la vegetació ha recuperat l’esplendor i els seus dominis naturals. La passejada passa per llocs molt ombrívols amb una frondosa vegetació que ens farà gaudir de la caminada.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada pel Consorci de les Gavarres.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt