Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Del Lledoner a Olesa de Bonesvalls

Vallirana

El cor de l'Ordal

Començarem la ruta a la urbanització del Lledoner. Ens enfilarem primer fins al coll de la Creu de l'Ordal per continuar pujant fins a la serra de les Planes. Ens dirigirem llavors cap al coll d'Esteles, pel capdamunt de la serra de les Planes, de formació càrstica, amb codines, avencs i vegetació pròpia de sòls prims i permeables, la garriga de garric o coscoll, amb pins esparsos i alzines en els llocs més humits.

Baixarem pel fondo de Covacremada per una pista pedregosa i, més endavant, seguirem avall per la riera de la Rengla. El caire humit de l'indret fa el bosc més dens i la vegetació de sotabosc més diversa i atapeïda.

Arribarem, travessant els primers camps, al tranquil poble d'Olesa de Bonesvalls, on les vinyes formen part del paisatge agrari i les cases velles tenen hort i pou, al llarg del carrer de la Fontana, per on entrem, i del carrer del Raval, per on sortim.

Sortirem del poble a buscar la riera d'Oleseta direcció al cap al fondal del Lledoner, fins a retrobar el punt des d¡on haurem començat.. Al llarg del camí, anirem trobant un bonic forn de calç i un antic pou.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.


tornar a dalt