Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Formacions rocoses a l'Areny. Vilanova d'Escornalbou. Mare de Déu de la Roca. Vilanova d'Escornalbou. Ermita de Sant Ramon. Vilanova d'Escornalbou. Mare de Déu de la Roca. Vilanova d'Escornalbou. Mare de Déu de la Roca. Vilanova d'Escornalbou. Mare de Déu de la Roca. Vilanova d'Escornalbou.

Mare de Déu de la Roca i l'Areny

Vilanova d'Escornalbou

Capricis de la geologia

Partirem de l’atractiu nucli antic de Vilanova d’Escornalbou i caminarem en direcció sud entre petits horts a tocar de la riera primer i entre antics camps d’oliveres i avellaners, ara molts abandonats.

Seguirem el còmode camí de la Mare de Déu de la Roca, pràcticament pla fins a arribar als peus de la mateixa ermita. En aquest punt el camí s’enfila amb cert pendent sobre un terra singular de gresos rogencs, a on queda patent l’acció de l’home en diferents elements picats a la mateixa roca, com ara esglaons i bancs per seure.

L’entorn de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca i Sant Ramon és senzillament espectacular, no només l’edifici en si, si no les roques sobre les quals han estat construïdes i el paisatge que ens envolta.

Un cop visitat l’entorn de l’ermita, anirem a buscar el camí de l’Areny i caminarem sobre les Escaletes del Diable, aquestes picades a la mateixa roca. Un camí sinuós, i de vegades perdedor, entre les roques ens va endinsant en un paisatge verd i vermell que sembla transportar-nos a un altre planeta. Una infinitat de formes capritxoses sobre l’arenisca vermella ens deixaran bocabadats.

A la roca del Migdia, canviarem el rumb i ens dirigirem en ascens fins al turó de l’Areny, a on unes vistes de 360 º a pràcticament la totalitat del Baix Camp ens sorprendran amb tota seguretat. Des d’aquest punt i fins al Coll Roig observarem diferents canvis en l’estrat rocós passant del vermell al gris i viceversa.

Seguirem ara en descens el camí de Coll Roig fins a retrobar el camí d’anada i seguir-lo sense dificultats fins al punt d’inici.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt