Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Hostalric des del Montnegre Roureda al Montnegre Mas de Can Preses Castanyers al Montnegre Paisatges des del nucli de Montnegre Fageda al Montnegre

Ruta pel Montnegre carener

Sant Celoni

On el Montnegre no és tan negre

Sortim de l'encisador nucli de Sant Martí de Montnegre, penjat a mig vessant de l'obaga del massís, per guanyar altura ràpidament entre boscos d'alzines i plantacions de castanyers, en direcció al punt culminant del Turó Gros (766 m).

Anem passant pel costat d'exemplars de roures i alzines de gran port. En creuar els sots (torrents secs que baixen) l'ambient encara més humit afavoreix el creixement de roures i trèmols. Però, en arribar a dalt de la carena, al coll de les Basses, ens adonem que la vegetació es transforma.

Després del vaivé de la Casanova, el camí planeja per la carena més alta del massís del Montnegre. El bosc, però, no ens deixa veure ni la vall de la Tordera ni el mar Mediterrani a l’altre costat, tot i que, realment, no fa falta. Només hem de gaudir del camí envoltat de roures de grans fulles, faigs i avellaners. Som en un bosc caducifoli, propi de la muntanya mitja humida (terç superior de Catalunya), amb colors de tardor, sons d’ocells i olors de fullaraca i bolets.

De tornada, en direcció a la capella de Santa Maria, el camí és una galeria sota avellaners i esquitxat de cirerers silvestres i trèmols. A l'ermita hi ha la font, on podem fer un petit descans abans de tornar a agafar el camí cap a Sant Martí.

Aviat, les vistes del Montseny es veuen amb més claredat. Els boscos es transformen i sentim el soroll de les serres elèctriques treballant a les castanyedes. El paisatge ha estat transformat per l'home per obtenir-ne un major benefici. Ara, la castanyeda substitueix la roureda, els castanyers grans han desaparegut i abunden les perxades.

També ens trobem amb la sureda, un bosc original i diferent respecte dels que hem trobat a dalt de la carena. Vora el camí, és possible trobar forns de carbonet i també la imponent casa de Can Preses sota l'alzina Grossa. Aviat albirem ca l'Auledell i l'Hostal Montnegre. Les vistes s'obren a tota la vall de la Tordera fins als relleus muntanyosos de les comarques d'Osona, la Selva, la Garrotxa i el Gironès.

Aquesta ruta coincideix amb el SL-C 103, senyalitzat i interpretat per la Diputació de BCN. Xarxa de Parcs Naturals.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt