Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL

Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Hostalric des del Montnegre Roureda al Montnegre. Mas de Can Preses. Ruta al Montnegre Castanyers al Montnegre Paisatges des del nucli de Montnegre Fageda al Montnegre. Ruta al Montnegre

Montnegre carener

Sant Celoni

On el Montnegre no és tan negre

Sortim de l’encisador nucli de Sant Martí de Montnegre, penjat a mig vessant de l’obaga del massís, per guanyar alçada ràpidament entre boscos d’alzines i plantacions de castanyers, direcció el punt culminant del Turó Gros (766 m).

Anirem passant pel costat d’exemplars de roures i alzines de gran port. En creuar els sots (torrents secs que baixen) l’ambient encara més humit afavoreix els roures i els trèmols. Però, és en arribar dalt la carena, al coll de les Basses, quan ens adonem que la vegetació es transforma.

Després del vaivé de la Casanova, el camí planeja per la carena més alta del massís del Montnegre. El bosc no ens deixa veure, ni la vall de la Tordera ni la mar mediterrània a l’altre costat. La veritat, és que no cal. Només hem de gaudir del camí envoltat de roures de grans fulles, faigs i avellaners. Som en un bosc caducifoli propi de la muntanya mitja humida (terç superior de Catalunya) de colors de tardor, de sons d’ocells i olors de fullaraca i bolets.

De tornada, direcció la capella de Santa Maria, el camí és una galeria sota avellaners i esquitxat de cirerers silvestres i trèmols. A l’ermita hi ha la font, podem fer un repòs i ja cap a Sant Martí.

Aviat milloren les vistes cap al Montseny. Els boscos es transformen i sentim el soroll de les motoserres treballant a les castanyedes. El paisatge ha estat transformat per l’home per obtenir-ne un major benefici. La castanyeda substitueix la roureda, els castanyers grans han desaparegut i abunden les perxades.

Ens trobem amb la sureda. Bosc original, tant i tan diferent del que hem trobat dalt la carena. Vora el camí algun exemple de forns de carbonet i la imponent casa de Can Preses sota l’alzina Grossa.

Aviat albirem ca l’Auledell i l’Hostal de Montnegre. Les vistes s’obren a tota la vall del Tordera fins als relleus muntanyosos de les comarques d’Osona, la Selva, la Garrotxa i el Gironès.

font: Coincideix amb el SL-C 103, senyalitzat i interpretat per la Diputació de BCN. Xarxa de Parcs Naturals.

 

 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt