Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Un Palau verd

Santa Maria de Palautordera

Un Palau ple d’arbres i d'història

Santa Maria de Palautordera es troba ubicada en un indret de gran riquesa paisatgística, però també, una gran riquesa pel que fa al patrimoni arquitectònic rural i urbà. La passejada comença entre edificis del segle XVII i XVIII, passa per carrers, places, passatges i altres racons del poble.  Mirant el nom dels indrets coneixerem quines activitats s’hi desenvolupaven: el carrer del peix, la plaça de les olles, etc. A l’església de Santa Maria podem observar la seva torre mig rodona mig hexagonal i descobrir-ne l'origen. 

 

A través de parcs i jardins arribem al barri de Can Sala, on es van construir les primeres vil·les modernistes de Palau. Les construccions d’aquest estil arquitectònic es traslladen als pobles a través de les cases d’estiueig que, a més a més, llueixen esplèndids jardins amb una composició vegetal ben capriciosa. Des del punt de vista del caminador, es poden observar arbres de gran port com Cedres i Til·lers. Com hem dit abans, és una destinació amb un nodrit llegat arbori i una interessant història local.

 

Passejant de nou pel nucli antic, travessem carrers vius, plens de gent i activitats diverses. A principis del segle XX la població va créixer i es va omplir de boniques cases, locals socials i passeigs arbrats. El passeig del Remei amb els plàtans d’ombra a banda i banda és una de les estampes més repetides a les carreteres d’entrada a les poblacions durant el segle XX. Al llarg del passeig hi trobem cases d’estil modernista i d’altres d’arquitectura popular.

 

Aviat arribem a la Tordera, ja s'endevinen les capçades dels arbres caducifolis de la seva riba. Durant l’aproximació veurem alzines, lledoners i robínies que des d’un estrat superior ens donen la benvinguda en un indret frescal i tranquil. A la llera hi trobem plantacions de plataners i pollancres altíssims, a tocar de l’aigua veurem gatells i algun vern, i tot embolcallat d’un sotabosc espès format per esbarzers i falgueres. Deixant enrere la llera del riu, la ruta ens retorna al centre de Palau. 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt