Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Passeig per les Fonts d'Horta

Horta de Sant Joan

Aigües amagades.

Us proposem aquest tomb pels voltants del poble, cercant elements patrimonials relacionats amb l’aigua. Principalment fonts, algunes d’especial encant per estar dins una volta de pedra (s.XV) oferint aixopluc en un racó d’ombra i frescor. El recorregut assequible es combina amb diferents vistes del paisatge agrícola i del poble d’Horta. També tindreu l’opció de pujar a visitar el Convent de Sant Salvador.

Podeu triar entre fer un recorregut curt, un altre de més llarg o lligar-los els dos. Nosaltres us recomanem que no deixeu de visitar les dues fonts del recorregut curt. Són les més maques. Així doncs, podeu lligar els dos recorreguts i si us sembla massa, estalvieu la pujada al Convent de Sant Salvador per una altra visita (també s’ho val). Si us agrada caminar, el dia que visiteu el Convent, podeu aprofitar per pujar al cim de la muntanya de Santa Bàrbara i gaudir de vistes privilegiades.

El recorregut del patrimoni de l’aigua, a més de fonts, us acostarà a altres elements com una bassa, un safareig o una de les moltes sínies escampades pels camps que servien per treure aigua de pous amb l’ajut d’animals (rucs o mules) i així regar els camps o donar de veure als ramats.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt