Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

La plana de Vic des de Sant Martí del Brull Pantà de les Illes Vall del torrent de Can Serrà des del Sagrat Cor

Pels pantans de les Illes i de la Casanova

El Brull

Làmines d’aigua i masos històrics

Començarem l’itinerari a frec de l’església de Sant Martí del Brull, centre parroquial del veïnat del Brull, travessat per la carretera que puja a Collformic. L’indret és esquitxat d’un seguit de masos i pairalies de molt bona planta que conformen la fesomia de tot el municipi del Brull.

Seguim primer un breu tram de l’antic camí d’Aiguafreda al Brull per la serra de l’Arca, avui una pista asfaltada. Aviat, però, i enmig d’un ufanós bosc alzinar amb sotabosc de boix, agafarem el camí cap a Casademunt i el Sagrat Cor, un temple de grans dimensions que acompanya a la històrica masia. Més avall també veurem, al capdamunt d’uns prats, can Serrà, l’altra pairalia que ha marcat durant segles el tarannà d’aquest racó de món. Més endavant, vorejarem la làmina d’aigua del pantà de les Illes, garant de la reserva d’aigua que necessita el camp de golf que hi ha just al davant. 

A l’alçada del mas de les Illes, seguirem la carretera direcció Seva per un camí paral·lel fins a la rotonda d’accés a la urbanització de l’Estanyol, on passarem decidits, fregant la Casanova de Figueroles, a seguir ara el curt curs del torrentet que neix als camps del Maset, ja gairebé tocant a Sant Martí del Brull. El torrent és discret, però ell tot sol és capaç d’omplir, quan les pluges han estat generoses, el pantà de la Casanova, on podrem accedir fàcilment fins ben arran de la seva riba.

El torrent encara li queda vida. Anirem seguint el seu pas pel vessant més solell, travessant el pla del Forn i vorejant els camps del Maset, fins a atènyer, després d’una breu pujada, Sant Martí del Brull, d’on haurem sortit farà aproximadament una hora i mitja.

 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt