Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Vistes a la serra de la LLena des del Montsant Ermita de Sant Bartomeu a prop del riu de Montsant Pont sobre el riu de Montsant Congost de Fraguerau

Montsant i el congost de Fraguerau

Ulldemolins

Montsant: de la serra al riu

La ruta surt de l'ermita de Santa Magdalena per un sender en pujada constant, vorejant els cingles, en alguns trams amb formacions curioses com la punta de la Galera. Pujarem a l'inici entre vegetació pròpiament mediterrània, amb predomini de pinedes de pi blanc i pinassa amb alguns exemplars d'alzines, blades, corners i sabines, entre d'altres. Ens arribarem fins alguns miradors privilegiats amb vistes a la vall del riu de Montsant i la serra de la Llena.

Seguirem pujant fins arribar a la carena, on trobarem alguns exemplars de pinassa, entre els quals destaca el Pi de la Carabasseta. A partir d'ara anirem carenejant fent suaus pujades i baixades entre petites alzines, sabines, garrics i vegetació rupícola variada.

Un cop deixem la carena, començarem un descens amb forta pendent i tindrem vistes als impressionants barrancs dels Pèlics i del Vidalbar que s'uneixen abans de tributar al riu de Montsant. Acabada la baixada seguirem en direcció contrària al curs del riu Montsant, entre formacions rocoses amb noms tan curiosos com el Bisbe, el Formatge, els Pontarrons o la Cadira. Travessarem el riu per un pont penjant entre exuberant vegetació de ribera per anar a visitar l'ermita de Sant Bartomeu, un racó molt especial.

Un cop visitada l'ermita seguirem riu amunt passant pel congost de Fraguerau, una de les parts més atractives del recorregut. És remarcable la importància de la varietat biològica d'aquest indret.

Abans de deixar el riu podrem gaudir de l'entorn de les Cadolles Fondes, i fins i tot banyar-nos-hi si la temperatura ho permet. Seguirem ara en suau pujada per una ampla pista fins a l'ermita de Sant Antoni primer i fins al punt de sortida després.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt