Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

PRC 164. Collserola des de Sant Just

Sant Just Desvern

Voltant la vall.

Sortint del nucli històric, ens endinsarem a la part baixa de la vall de Sant Just, passant pel costat de les Masies de Can Candeler i Can Cortès. Masies englobades pel creixement urbà i activitats agràries que han quedat aturades. Garrofers, ametllers, oliveres i figueres es van perdent entre ginestes i llentiscles.

La presència als solells d’aquest paisatge agrícola en transformació es va substituint per plantacions de pi pinyer i bosquets mixtes d’alzines amb algun roure a les raconades més humides. Tant més com més alts estem.

Dalt el Coll del Portell, comencem a planejar per corriols, sortint a les carenes i entrant als torrents, tot voltant les capçaleres dels diferents torrents secundaris tributaris de la riera de Sant Just. Anem creuant bosquets replantats de pi pinyer; pinedes més madures amb algun pi exemplar i sotabosc graminoide; alzinars ombrívols amb d’altres de més oberts i abundant diversitat d’arbusts; fins i tot, creuem un rodal d’alzines sureres. Al final, arribant al Turó i Coll de Solanes i sota el Turó de la Coscollera, descobrirem el paisatge vegetal obert de la garriga (coscolls) amb brolla calcícola de romaní i estepa blanca.

Al llarg del camí, anirem trobant finestres, entre els arbres, que ens sorprendran bé amb imatges dels boscos del davant (l’altre costat del torrent o de la vall secundària on ens trobem) o bé, amb visuals llargues que marxen de la vall de Sant Just per acostar-nos el Baix Llobregat i els seus pobles, la Serralada del Garraf i les Muntanyes de l’Ordal.

No ens podem perdre el tram final. Pujar a la Penya del Moro, ens permetrà tenir unes vistes privilegiades tant del recorregut que hem fet, com les esmentades anteriorment. A més, coneixerem un element del patrimoni arquitectònic: la Torre de Guaita Medieval.

D’aquí, ara ja cara avall, passant pel sector de Can Pedrosa i després pel Complex Poliesportiu Municipal de la Bonaigua, arribarem al punt de sortida.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt