Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Olivera centenària. Brolles i esquistos. Badia de Roses.

Puig de L'Àliga

Roses

La badia a vista d'àliga.

Sortim des de davant del club de pàdel Rescator del Mas Oliva de Roses. Enfilem suaument per una pista que s'endinsa a la vall de l'Alzeda. Just abans d'arribar al mas que dóna nom a la vall, en un revol del camí, trobarem plantada des de fa diversos centenars d'anys una enorme olivera. Arribarem fins al mas, està deshabitat i en runes, només algunes ovelles i cabres pasturant els seus prats donen vida a aquest espai solitari. El camí s'enfila fortament flanquejant una sureda d'alzines força grosses que fa molts anys que no s'han pelat.

Aviat tindrem una bona perspectiva sobre la vall i la vila de Roses. A mesura que agafem verticalitat les brolles amb ullastres, llentiscles, brucs, estepes, argelagues, gatoses, etc., deixen al descobert els esquistos foscos i de colors rovellats coberts de líquens multicolors. Arribarem al pla de Can Causa una altra masia en runes en un paratge imponent. El primer que ens crida l'atenció, és la cúpula esfèrica de la base militar que corona el Puig del Pení (607 metres). Aquest és el punt més elevat del Terme de Roses i Cadaqués. Al Nord, limitant els termes de Palau-Saverdera i Selva de Mar, Sant Salvador (670 metres) és el cim més alt de la Serra de Rodes.

Tombarem cap a Ponent i ens enfilarem per la carena, aquí les condicions per la vegetació són extremament dures, forts vents, sequera, pastures, incendis, etc. Les plantes adopten formes postrades i es protegeixen entre els blocs de pedra del cim de l'àliga (463 metres). Des d'aquí podem contemplar una ampla vista sobre la Badia de Roses al Sud i la del Port de la Selva al Nord.

Baixarem seguint la carena, perdrem altura ràpidament fins a un collet on sobre uns bancals molt desdibuixats d'antigues vinyes hi creixen unes caragolades alzines sureres. En arribar als voltants de Mas Oliva retrobem els oliverars d'on se n'extreu el preuat oli de les varietats argudell i verdal.   

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt