Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Pujant al puig Madrona

Sant Cugat del Vallès

Talaia occidental del massís de Collserola

És una volta còmode i fàcil llevat el primer tram de pujada al Puig Madrona. Sortim de la plaça Joan Gassó, al sector de Can Monmany de Valldoreix. Iniciem ràpidament la pujada primer per un caminet i després per pista, envoltats d’un alzinar de rebrot, fins al mirador del Puig Madrona (380 m). Seguirem el track però, a la pista, passat un dipòsit, veureu unes marques de PRC-35 que també us pujaran directa (encara més dret) fins al vèrtex.

Les meravelloses vistes s’allunyen tant com ho permet el dia. La plana del Llobregat, el massís de Collserola, les serres prelitorals, la plana Vallesana, etc. Ara l’esforç ja està fet i ens queda gaudir del moment i de la resta de l'itinerari.

En un moment baixem a l'ermita de la Mare de Déu de la Salut, pel corriol del PR C- 35. Trobarem taules i llocs de descans. 

A partir d'aquí, el camí, ample, marxa amb lleugeres ondulacions, vorejant la capçalera del torrent de Julià. El paisatge és forestal, la pineda mixta amb sotabosc d'alzinar, es combina amb diferents composicions i estructures. En creuar els petits torrents de les obagues, el sotabosc es torna més feréstec i les alzines guanyen protagonisme. Als altres llocs, (carenes i solells) la pineda de pi blanc i els brucs guanyen la partida. Els roures , de tant en tant, esquitxen tot el conjunt, preferint els llocs més frescals.

En poques ocasions el bosc ens deixa veure el paisatge. En un d’aquests moments apareix Can Monmany amb tota la seva grandesa, i de fons, les ciutats de Rubí i Terrassa amb el Parc de Sant Llorenç del Munt al darrere. En un tres i no res, ja som a baix.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt