Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Ruta a Sant Baldiri

Sant Feliu de Guíxols

Recull d'Ardenya en una gran ruta

Aquesta llarga ruta, ens permet conèixer els elements naturals i arquitectònics que defineixen el massís d’Ardenya.

Iniciem el recorregut pel costat de la riera de les Comes, per la Vall de Mascanada. Vall fèrtil i plena de masies, amb pous i basses on encara es fa una mica d’horta. Tot seguit deixem la vall per enfilar-nos cap a la serra del Puig de les Cols. Aquesta serra, és part important de la conca de la riera de les Comes i, a la part alta, veurem uns bonics roquissars.

Per un entretingut corriol de pujada arribarem al Coll del Vidre. Abans de saltar a l’altra banda, si ens girem, gaudirem de vistes sobre Sant Feliu i el Puig Gros (antenes). Un cop passat el coll, a l’altre costat, veurem els doms granítics anomenats Carcaixells de Dalmau. El Montseny i les Guilleries a la llunyania, a l’altra banda de la plana selvatana.

Dins una magre sureda, al costat del Coll de l'Escorpí, arribem al Menhir del Terme Gros. Ara podríem escurçar l’itinerari i tornar a l’esquerra cap el Coll de la Creu de Barraquer. Si seguim recte, però, podrem visitar les runes de la capella de Sant Baldiri i de l'Ermita de Sant Benet del Bosc.

De tornada, a la nostra dreta, veiem alguna de les comalades que baixen fins al mar, on possiblement s’hi fan llorers. Baixant del Coll de la Mare de Déu, si ens queden ganes de ‘‘propines’’ podem acostar-nos a veure el racó de la Font de les Tres Fonts o la Cova d’en Bosc.

Entrarem a un tram de camí ‘‘Romà’’ amb un empedrat que, encara avui, compleix la funció d’estabilitzar la base, als trams en pendent. Arribem al Coll de Portes i d’aquí pel PR, entrem a un altre alzinar sec, amb boles de granit que eren nuclis del material original que encara no s’han desfet.

Abans de creuar la carretera de Tossa, podem acostar-nos a veure un pi centenari, el Pi de la Figuera. Les branques baixes són tan grans que gairebé toquen el terra.

De seguit passem a la urbanització de ‘‘les Penyes’’. Com el nom indica, som a sobre d’un tram de costa a 90 m per sobre el mar. Podrem gaudir de boniques vistes sobre el litoral.

Tot seguit, val la pena, acostar-se a l’Ermita de Sant Elm, gaudir novament al seu mirador, per ara sí, baixar ja als miradors arran de mar a la Punta de Garbí. Us recomanem acostar-se al de les Modistes. Ara ja, pel camí vora el mar, anirem entrant al poble fins al Conjunt Monumental del Monestir. 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt