Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Salt del molí Bernat Cingles al voltant del pantà de Sau Pont del molí Bernat Gavarrera

Ruta al molí Bernat

Tavertet

La balma, el molí i el salt del molí Bernat

La ruta té el punt de partida just al davant de l'ajuntament de Tavertet i segueix el carrer Jaume Balmes fins arribar a la zona esportiva, on ens desviarem a la dreta, en un prat, per anar a buscar el baixant de les Tunes.

La baixada del cingle de les Tunes té molt pendent i, tot i no presentar excessiva dificultat, hem de tenir especial atenció, sobretot si anem amb nens. Aprofitarem el descens per admirar un bonic bosc d'alzinar humit mentre ens anem aproximant al salt del molí Bernat. 

Un cop a la balma de les Corts l'ambient que ens envolta és espectacular: la vegetació, el salt, la riera i el molí fan d'aquest un dels indrets més màgics de la comarca. Aprofitarem per conèixer la fauna que habita aquest meravellós racó i també la història del molí.

El camí de tornada ens porta resseguint la riera del molí Bernat fins al pont amb el mateix nom. A partir d'aquí remuntarem el rocal de la Fontanella i, a mesura que ens apropem a Tavertet, caminarem entre camps de conreu fins a arribar al nucli urbà.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt