Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Baixell a la Punta dels Arquets. L'Estartit. Cala Calella. L'Estartit. Semprevives en flor. Parc Natural del Montgrí i les Illes Medes. L'Estartit. Vistes a la platja de l'Estartit i el Cap de Begur. L'Estartit.

Ruta a cala Calella

Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter

Penya-segats vora el mar

La ruta a Cala Calella comença just al davant de l’oficina de turisme de l’Estartit i resseguint el passeig marítim en direcció al port. Deixarem el passeig per enfilar amunt pel carrer del Cap de la Barra, a on les cases del costat de mar ens privaran momentàniament de la vista sobre el port i la badia. 

Allà a on el carrer s’acaba, pujarem per unes escales fins al capdamunt de la muntanya, per arribar en pocs metres fins al mirador del Cap de la Barra, a  on gaudirem d’unes fantàstiques vistes a l’Estartit, la seva platja, les Illes Medes i la Roca Maura. Seguint el camí, i al cap de pocs metres, ens detindrem a observar la curiositat geològica del pou de la Calella.

Uns 200 metres més endavant, el camí comença a baixar amb força pendent seguint un còrrec que acaba a la cala. De la cala Calella destaquem el conjunt rocós i la seva fina llengua d’aigua encalmada i transparent que fan d’aquest indret un racó privilegiat. 

Des d’aquest punt podrem tornar al punt d’inici pel mateix camí, però si tenim ganes de més, valdrà la pena seguir el contorn del litoral per sobre dels penya-segats fins al racó del port de Falaguer, a on coneixerem una mica la fauna i flora que hi habita.

És a partir d’aquest punt, que deixarem la part costanera per enfilar amunt i en fort pendent en direcció nord-oest fins a trobar una pista que ens permetrà tornar còmodament fins al punt de partida. La pista transcorre majoritàriament per zones a on predomina el garrigar amb estepa blanca i romaní amb exemplars esparsos d’ullastre i pi blanc.

IMPORTANT: Entre els 15 de gener i el 15 de juny, queda prohibit el pas a partir de Cala Calella i haureu de tornar pel mateix camí de l'anada.  Els penya-segats que trobem a continuació de la Cala Calella són zona sensible d'espècies amenaçades.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt