Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Ruta de la Pedra Seca del Montbaig

Sant Boi de Llobregat

Testimoni agrícola d'altres temps.

Pels que ja han pujat a l’Ermita de Sant Ramon i volen un motiu més per passejar per aquesta obaga del Montbaig, la descoberta del patrimoni de la pedra seca és motiu més que suficient. L'itinerari es pot fer en qualsevol dels dos sentits. 

Del Pavelló de Caça, al costat de l’Àrea de Lleure de Benviure, pujarem per un corriolet fins a gairebé a sota de Sant Ramon. Podrem decidir si acabar de pujar o no. Pel camí, anirem reconeixent marges i cabanes de vinya, algunes en runes i d’altres recuperades. Tot plegat, testimoni de quan l’agricultura de muntanya era un recurs important, abans de l’abandonament provocat per la fil·loxera a finals del XIX. Vinyes, però també garrofers i ametllers s’escampaven per arreu. Els marges servien per aprofitar millor el terreny i les cabanes permetien al pagès de tenir un lloc on guardar els estris del camp, o bé aixoplugar-se si venien mal dades.

Si ens entretenim, descobrirem detalls com petits pous o safareigs on es preparava el sulfat, corralets on es tancava la mula, cabanes quadrades i altres rodones, etc.

Si a més li afegim que el camí creua per diferents ambients de vegetació (alguns favorits pels incendis) i que les vistes al Montpedrós, a la Vall del Llobregat o al delta van apareixent en diferents finestres al llarg de l’itinerari, la satisfacció és doble.

Baixant, de tornada, prenem la pista clàssica a mitjana alçada. Després de passar per la bonica raconada envoltada d’alzines de la Font de Golbes, tenim l’opció d’entrar a l’àrea de Lleure de Benviure i entaular-nos fent un àpat amb vistes a la Torre de Benviure. S’han dut a terme unes boniques restauracions dels marges de pedra. Sortim de nou a la pista principal, al costat de la Torre de les Bruixes. Un cop aquí, si us ve de gust i no voleu tornar encara cap a casa, obriu la ruta de la Pujada a Sant Ramon i veureu que el camí, just davant el Pavelló de Caça o Torre de les Bruixes, s’acosta a la carretera per fer un petit tros al seu costat. És la traça de l’antic Camí Ral que encara es conserva de l’època Romana i Medieval i que era una important via de comunicació entre Barcelona i Vilafranca del Penedès.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt