Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Pesquera a l´Estany de Banyoles Els Desmais Fulica

Ruta de la Puda i les Estunes

Banyoles

Sortim en pla pel Passeig Dalmau i continuem pel Passeig de la Puda, que acaba al Paratge de la Puda, a on podrem observar la font Pudosa i l'antic Balneari. Ens dirigim després per petits caminets en direcció als Estanyols de la Cendra i d'en Montalt, a on aprendrem sobre la vegetació i fauna que els habita i de com han estats formats. Anirem fins al mirador del Montalt,  i coneixerem el projecte d'introducció de la cigonya blanca.

Mentre passegem entre camps, podrem observar alguns exemplars de burro català, de camí cap a un petit tram de carretera que ens portarà fins a Les Estunes, a on podrem passejar per les seves escletxes, observar grans exemplars de roure i alzina, i conèixer la llegenda de les goges.

Tornarem a la carretera, aquesta vegada en direcció a Mieres, que abandonarem a la dreta quan trobem la riera del Vilar. Seguirem per aquesta, entre vegetació de ribera, fins a arribar a l'Estanyol del Vilar. Sabrem el perquè del seu color i la seva forma de "8".

Continuem ara en direcció a Banyoles, amb l'Estany a la vostra esquerre, fins a arribar primer Els Desmais i les seves fonts i més endavant al Jardí Històric, amb el seu passeig de plàtans i les Pesqueres, que fan d´aquest un lloc entranyable.

Arribarem ara ja sense adonar-nos a l'inici de la ruta.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt