Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Alella i el Masnou des del Parc de la Serralada Litoral Camí cap a la Font dels Eucaliptus Font dels Eucaliptus

Ruta de les Fonts

Alella

Entre carenes i torrents

Els pobles de la costa del maresme es troben entre el mar i la muntanya i la caminada que us proposem serà un bon tast de la riquesa paisatgística i ambiental que suposa aquesta situació.

Sortirem des de la masia de Can Lleonart (Seu del Centre d'Informació Turística d'Alella), situada a l'entrada del nucli antic, entre les rieres de la Coma Fosca i la Coma Clara, i anem enfilant el carrer Riera de la Coma Fosca amunt. De seguida que passem el nucli antic veurem una gran vinya, la de Can Sans i agafarem un camí de terra que ens portarà a la primera font, la d'en Mià o dels caçadors. A partir d'aquí anirem pujant fins a arribar al camí carener entre Alella i Tiana fins al mirador del camí de Nou Pins amb unes vistes fantàstiques del mar i la muntanya.

Una mica més endavant començarem a baixar de valent fins a l'entrada del Torrent del Sarau, a la urbanització Mas d'en Coll, on entrarem a un altre món, més ombrívol, humit i amb poques vistes, però exuberant de plantes i amb un important nombre de fonts.

Veurem les fonts del Fonoll, de l'Esquerda, i de l'Eucaliptus i opcionalment es pot arribar a la del Safareig. Al voltant d'aquestes fonts trobarem elements utilitzats en altres temps com: barraques de vinya, murs de pedra seca d'antigues feixes abandonades i coves per guardar el bestiar.

Seguint els camins per arribar a les fonts haurem tornat a guanyar força alçada i aviat sortirem del bosc i entrarem a una pista forestal per la qual anirem mantenint l'alçada a una cota superior als 370 metres amb molt bones vistes d'Alella.

Finalment tornarem a fer un bon descens per un camí que ens portarà a les terres de can Poch on hi ha la torre d'un molí de vent del segle XIX i una gran bassa d'aigua. L'itinerari es torna definitivament urbà a partir d'aquí i anirem baixant fins al punt d'inici tot admirant edificis alguns amb orígens medievals, d'altres amb bonics detalls decoratius i molts  de grans dimensions i bellesa.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt