Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Ruta dels Molins

Llagostera

El treball de l'aigua

Aquest recorregut, que ressegueix un tram de la Vall del Ridaura, ens mostra el fort lligam que de temps ençà han mantingut els habitants de les Gavarres amb els recursos naturals que oferien aquestes muntanyes.


Fusta, llenya, argila, calç i aigua han donat lloc a molts oficis. En aquesta ruta podrem fer una aproximació a l’aprofitament de la força de l’aigua que subministrava l’energia per moldre el blat i convertir-lo en farina.

La ruta dels Molins ens endinsa en un paisatge únic amb edificis singulars. L’alt nombre de molins ha generat un paisatge cultural singular ple de vestigis relacionats amb la manufactura de la farina: molins, moles, regs, rescloses, basses...

A més, tindrem l’oportunitat d’observar espècies de flora molt poc freqüents al país i que són afavorides aquí per l’ambient temperat i humit. A la banda més propera al massís de les Cadiretes, el Ridaura gaudeix boscos de ribera relativament ben conservats; mentre que a mesura que ens apropem a la plana l’actuació humana ha malmès força el paisatge original, i solament queden algunes mostres de vernedes i freixenedes. La presència de bosc de ribera associat als cursos d’aigua és important per facilitar la connexió ecològica entre espais naturals.


Es tracta d’una excursió amb un desnivell relativament pronunciat, que ens serveix per conèixer la força mecànica d’un recurs natural com l’aigua dins d’un marc natural de gran valor paisatgístic.

Nota: aquesta ruta ha estat proposada i treballada pel Consorci de les Gavarres.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt