Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Fageda Sant Miquel de Castelló Vistes a Sant Miquel de Castelló Vistes Hostalets d´en Bas Vistes Pirineu

Sant Miquel de Castelló i Falgars

La Vall d'en Bas

Pujant l'altiplà

Partirem del petit nucli d'Hostalets d'en Bas, amb les seves cases ben conservades i els seus balcons de fusta plens de flors. Passarem per davant de l'església de Santa Maria abans de sortir del nucli urbà per una pista asfaltada, que aviat deixarem per agafar un corriol entre llorers primer i entremig d'un preciós alzinar després.


El corriol enfila amunt amb força pendent, però en un ambient fresc i agradable, amb una vegetació exuberant i el cant dels ocells, que farà de la forta pujada una experiència amena. La varietat d'arbres és remarcable, pujarem envoltats de til·lers, blades, aurons blancs, trèmols, alzines, freixes i d'altres, fins a arribar a la fageda abans del petit coll del Portell. Un cop al Portell tenim l'Ermita de Sant Miquel de Castelló a tocar. Les vistes des d´aquesta talaia privilegiada són espectaculars. Als nostres peus la Vall d'en Bas, amb el Pirineu al fons, els cingles del Puigsacalm a la nostra esquerra i àmplies vistes a la comarca de la Garrotxa.

Seguirem camí, ara ja més planer, en direcció a Falgars d'en Bas. Però primer podrem beure aigua a la font de Pibernat i veure la masia del mateix nom, ara en període de restauració. Si tenim la sort de fer la ruta a la primavera, podrem gaudir d'uns meravellosos prats florits i observar gran nombre d'orquídies.

Visitarem la petita parròquia de Sant Pere de Falgars, situada a dalt de la cinglera, abans de començar el descens, amb unes magnífiques vistes sobre la Vall d'en Bas i la resta de la Garrotxa. Iniciarem el descens per una pista encimentada, per més endavant agafar un corriol força dret però entretingut (el podem evitar baixant per la pista en cas de trobar molt de fang), que ens portarà fins a la plana i al punt de sortida per un ambient fresc i humit.

 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt