Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Vall de Mascanada i riera de les Comes

Sant Feliu de Guíxols

Pagesos vora el mar

Aquesta vall de les Comes o de Mascanada (nom de la masia més important de la zona), davalla per l'extrem septentrional del massís d’Ardenya i entra al poble de Sant Feliu entre el carrer Pecher i els Enamorats direcció la Plaça del Monestir.

Iniciarem la passejada entre masies, que encara conserven trossets d’horta i algun fruiter. L’existència d’aigua es fa evident amb la presència de pous i basses així com algun molí.

En arribar al mas de Can Pugnau, travessem la riera i començarem a guanyar alçada entre boscos mixtes de pins (blanc, pinyer i pinastre). La riera que ara deixem, guanya en interès biològic a la seva part alta, direcció el Puig de les Cols.

Pujarem direcció el Puig Gros i voltarem per sobre la Parrota (actual centre d’aventura) per arribar al Coll de Portes. Haurem travessat bonics bosquets de pi pinastre i d’alzina surera. Trobarem també un parell de punts on gaudir de boniques vistes sobre les Gavarres i Sant Feliu. Del coll de Portes, (mirant enrere) veurem els rocams de la Costa d’en Cirera i de sota el Puig Gros.

Un distret i divertit corriol de baixada, entre pins i brucs, ens torna a deixar vora la riera de les comes, dins la frescor que l’alzinar i el sotabosc de marfulls i arboços ens proporciona. Trobarem també algun exemplar de llorer (Laurus nobilis).

Només ens queda anar seguint la riera, pel marge dret, aigües avall, entre camps erms i prats d’herba on encara hi pastura algun ramat d’ovelles. Als vespres d’estiu, si encara hi ha algun toll amb aigua, podem sentir el tòtil i altres gripaus.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt