Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Volta a Sta. Maria i St. Esteve de Palautordera

Santa Maria de Palautordera

Biòtops del Baix Montseny

És un itinerari per meravellar-nos amb la natura i el paisatge del Baix Montseny. Podrem gaudir de magnífiques vistes sobre el massís del Montseny (Turó de l’Home, Les Agudes, pla de la Calma), valls com la de Mosqueroles, la plana de la Tordera i el Parc del Montnegre i el Corredor. 

A les petites serres que protegeixen la plana de la Tordera, trobarem boscos de pins pinyers, d’alzines i de sureres riques en bolets. Prop de la Tordera i del riu Sec veurem plantacions de plàtans i pollancres i bosquines d'àlbers i verns amb sotabosc frescal ric en falgueres, enfiladisses i molses. A la plana gaudirem de prats i de camps de conreus. Aquesta varietat d'ambients o biòtops, (muntanya, riu i plana) afavoreix una elevada biodiversitat fàcil de detectar observant els seus ocells.

Caderneres, bitxacs i pinsans pels camps de conreu; tudons, gaitjos i mallerengues pels boscos; i cueretes, cargolets, picots i el rossinyol bord als torrents , entre molts d'altres.

Aquest itinerari, pel fet de ser circular, permet diversos punts de sortida si es fa en bicicleta. També es pot dividir en diferents etapes (sobretot si el feu a peu) per poder observar amb més detall la natura i el paisatge.

Punts de sortida recomanats de Santa Maria de Palautordera: plaça de la Vila, ermita del Remei, estació de Renfe. De Sant Esteve de Palautordera: pavelló municipal Els Quatre Hereus. 

Val la pena, en passar pels diferents municipis, disposar de temps per fer-hi una visita. En ells, a més de botigues, bars i restaurants, podrem trobar-hi indrets destacats com el passeig i l’ermita del Remei, el carrer i la plaça Major a Santa Maria de Palautordera i l’església a Sant Esteve de Palautordera.

font: adaptació del triptic de l'Ajuntament de Palau.

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt