Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Voltant la capçalera de Sobirans

Arenys de Munt

Temps passats a Sobirans

L'itinerari envolta la conca de la coneguda riera de Sobirans per la seva capçalera. Durant la pujada, passem a tocar d'una de les poques àrees conreades que can Framis encara conserva en aquest vessant de la vall. El camí és costerut i atorrentat, ja que ha estat excavat de manera natural al terrer, que és com aquí s'anomena al granit fresc en descomposició.

De tant en tant, pels marges del camí s'obren vistes a la vall, de manera que podem observar petits mosaics de paisatge: el bosc de ribera ressegueix els torrents, les runes de les masies sobresurten entre la vegetació, els boscos dominats per l'alzina a les zones més elevades, les castanyedes als baguenys, i pinedes de pi pinyer i algunes taques de suredes a les zones més exposades.

La ruta segueix per l'esquena dels Tres Turons, dins del Parc Natural de Montnegre-Corredor, i que comprèn el Turó Vilanegra (531 m), el Turó del Mig (555 m) i el Turó del Montalt (596 m). El recorregut ens mostra un espai forestal de gran riquesa ecològica i paisatgística, on podem trobar una gran diversitat d'hàbitats.

De tornada i ja de baixada, de nou apareix aquesta vall antigament explotada i habitada, on s'extreia carbó, i que ara presenta una massa forestal densa on la successió biològica retorna la vegetació al seu estat original. Llegint els punts d'interès que recull aquesta ruta, coneixereu un grapat de mots de la parla arenyenca, tals com aigua roja, bagueny, fondo, ull de serp terrer.

Agraïm a Gaspar Casals i Ariadna Abadal la seva col·laboració i acompanyament en aquesta ruta. 

Com arribar a inici ruta.Com arribar a inici ruta.
tornar a dalt