Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

De la Vall d'Àssua al Batlliu

Sort

Pels camins de Pedra de tartera (Maria Barbal)

Aquest és un dels cinc itineraris que es proposen en el projecte: La Vall d'Àssua i el Batlliu, un paisatge de novel·la. Promogut per l'ajuntament de Sort, coneixerem els indrets més significatius de la novel·la Pedra de tartera, escrita per Maria Barbal, tot gaudint de racons de natura i vistes privilegiades de la vall d'Àssua, el Montsent i el Pallars Sobirà.

Trobareu informació addicional a la web del mateix nom: www.valldassua.cat

Millor féu la ruta off-line per no tenir problemes de cobertura.

 


De la Vall d'Àssua al Batlliu

Fitxa Tècnica

FloraPaisatgesMediAltres
A peu A peu
Mitjana Mitjana
circular antihorari
13.70 km
5h 30'
650m

Gràfica de desnivell

Guarda aquesta ruta en diferents formats

Imprimir fitxa tècnica Imprimir fitxa tècnica Descarregar ruta en format GPX Descarregar ruta en format GPX

Deixa'ns el teu comentari sobre aquesta ruta

La teva opinió ens importa i ens ajuda a decidir
Opina sobre aquesta ruta Opina sobre aquesta ruta

Comentaris i opinions

Administrador Natura (18/07/2018)

Clar que Si

Nosaltres per pujar al coll, tot i l'herba més baixa, també vem haver d'anar cercant el pas. I ha petites variants pero al final totes porten al coll. Mireu de passar per on sigui més fàcil i evident. Sortejant els ginebres i les gavarreres.... A diposar.
Anonimo (18/07/2018)

Resposta (i2)

Doncs la veritat és que tens tota la raó. Vam fer el que dius, seguir el track intuitivament (i de fet el vam clavar). El problema va ser, sobretot, la vegetació, que feia gairebé impracticable l'ascens cap al coll (amb la primavera tant plujosa que hem tingut no és d'estranyar). Ho tornarem a provar perquè ens vam quedar amb les ganes d'arribar a les bordes! Gràcies per la resposta!
Anonimo (16/07/2018)

Hola amic. Resposta a Anònim

OStres, ostres. Fixa't el que diu el punt tres dels Consells: Traçat: El camí dels últims prats de Bodoluixos fins a la collada de Solati és intuïtiu. Deixa de ser pista, és un traç intuïtiu. Seguiu el track per on sigui més còmode. Forta pujada. Hem de seguir el track intuitivament, Si no pots perque els camí està ple d'herba, has de d'anar més alt o més baix, pero mantenint la direcció i el track prop teu. Pel carreró de les Trases (amb magnífiques vistes damunt la vall) també, arriba un moment en que hem de començar a pujar direcció el coll de Solati travessant pastures naturals. A l'estiu i després de pluges l'herba alta pot fer pensar que ens hem equivocat però no és així. A l'hivern és més evident. Cal sempre seguir el track i si no podem anar per sobre, buscar variants sense perdre'l de referencia. Sap greu que haguessiu de tornar fins a Olp. La part de les bordes d'Olp és molt recomanable. Si voleu podeu fer la ruta al revés i pujar directament d'Olp fins les bordes i el coll de Solati. No deixeu de tornar-ho ha provar. El recorregut s'ho val.
Anonimo (16/07/2018)

Camí fantasma fins a la collada de Solati

Hola, la ruta de Olp a Altron i fins una mica més amunt de Sauri és immillorable: camins preciosos i amb ombra, pobles de postal i vistes molt interessants de la Vall. EL problema comença a partir del punt 42°26'20.98"N / 1° 5'8.86"E quan es perd qualsevol rastre de camí. EL track, que duiem sobre mapa, ens obligava a passar pel mig d'un prat per després anar a buscar un camí gairebé inexistent i impractible per la vegetació (carreró de les Trases) que, en teoria, ens havia de dur fins a la collada de Solati. Directament no hi havia camí desde el punt 42°26'25.34"N/ 1° 5'26.95"E. Vam haver de tornar enrera una altre vegada fins a Olp, que és on havíem començat la ruta. Una pena perquè el recorregut prometia.
tornar a dalt