Ruta #itinerari# a #municipi# | Senderisme i BTT | NATURALOCAL


Les millors eines per a sortides:
Excursionsenfamília · ItinerarisTrekking
RutesSenderismeBTT · VacancesNatura

Un tomb per les obagues de Clariana

Argençola

Boscos antigament conreats.

Dels bonics racons de la riera de Clariana, ens endinsarem obaga amunt per la rasa de la Socarrada, amb bonics estrets, fins a assolir la carena de Cantagalls i la serra de la Nou, on gaudirem de les vistes a la conca d’Òdena.  Paisatges amb empremtes agrícoles, avui forestals.

Quan baixem passarem per les runes del Castell i, després del coll de la Creu, a l’obaga del Fitoral, s’obriran vistes damunt el nucli i la vall de Clariana on veurem els diferents paisatges dels vessants solells. 

 


Un tomb per les obagues de Clariana

Fitxa Tècnica

FloraMediGeologia
A peu A peu
Mitjana Mitjana
circular antihorari
10.80 km
2h 45'
383m

Gràfica de desnivell

Guarda aquesta ruta en diferents formats

Imprimir fitxa tècnica Imprimir fitxa tècnica Descarregar ruta en format GPX Descarregar ruta en format GPX

Deixa'ns el teu comentari sobre aquesta ruta

La teva opinió ens importa i ens ajuda a decidir
Opina sobre aquesta ruta Opina sobre aquesta ruta

Comentaris i opinions

Anonimo (02/04/2018)

Ruta complicada al principi

Ahir vàrem fer la ruta sencera, i es realment complicada. El principi del camí, pels voltats de la riera, travessant-la diverses vegades, dificulten el pas. A més, un dels cops va ser necessari ficar els peus a l'aigua, per falta de pedres o per la pujada del nivell de l'aigua. Cal anar preparats per mullar-se. Després, dins el congost, el pas te moments de dificultat, on un mal pas pot fer-te caure a un sot amb bassal, a una alçada de dos metres o més... cal anar amb compte. Son un dos km mal comptats dins el congost, però trigues en fer el pas, per la quantitat d'obstacles (arbres travessats, roques que ballen, etc.). De tota manera es espectacular veure com l'aigua a llaurat el congost. Tot seguit, el camí continua per una pista molt amplia però amb pujada constant, fins passada més de la meitat del recorregut. Nosaltres vàrem trigar més de quatre hores en fer tota la ruta, sense comptar l'estona que vàrem parar per menjar un entrepà.
clara (29/10/2017)

Avui hem volgut probar aquesta ruta,pensant que ha estaria arreglada i no...ens hem tingut que donar la volta després d un quilómetre ja que apart d aigua i fang el camí estava tallat per caiguda d abres...també hem sentit un caçador molt aprop...així que ja estan allà i com que l altre ruta de la zona no la teniem off- line..hem decidit de fer un tros començant pel final i aquest ens ha semblat xulo!! una zona molt maca de bosc!
Administrador Natura (07/11/2016)

Pendent de manteniment

Hola. Hem trobat que al principi de la ruta, on passa pràctcament pel llit de la riera de Clariana abans de començar a pujar per la rasa de la Socarrada, té el pas molt complicat i dificil. No hi ha camí evident (cal anar caminant per entre el rocam de la riera, amb passos francament complicats) i la vegetació hi ha crescut tan desmesuradament que en alguns moments no veus la manera de continuar
tornar a dalt