Natura Local - Barraques de pedra seca de can Tardà

Barraques de pedra seca de can Tardà

Castellolí

On la vinya era senyora i mestressa del paisatge

L’itinerari surt arran del torrent de Can Tardà, més enllà del poble de Castellolí, just en el lloc on hi ha les basses i la font del Tardà i el camí fa un petit eixamplament on hi caben ben bé un parell de cotxes (si aneu més cotxes, busqueu alternatives a prop). 

Començarem seguint el curs de l’esmentat torrent amunt, enfilant el camí que mena a can Tardà. Aviat trobarem la primera i la segona de les barraques: la Petita i la Gran de la Vinya del Rei, ben a prop les dues del torrent, a un vessant i a l’altre respectivament. Més endavant, també veurem la barraca de la Vinya del Maurici, la tercera i última d’aquest primer grup en aquesta primera banda de l’itinerari.

Ara canviarem de vessant i d’amplituds: enfilarem moderadament flanquejant pel vessant que havia estat la vinya del Carner, i que conserva el topònim de l’indret, per canviar de vall, arribant a la del Roc Estret. Just abans d’arribar-hi, però, ja trobem la quarta barraca del dia, la del Camí del Roc Estret. Just a sota, allà on, si ha plogut prou, el torrent del Roc Estret forma un bonic salt, cal travessar el fil d’aigua per anar a cercar amb retorn la quinta i la sisena barraques, la de la Vinya del Simonet, primer, i la de la Soleia del Roc Estret, després.

Seguirem a frec del torrent del Roc Estret aigües avall, passant per alguns indrets prou frescals on es formen petits boscos de ribera amb plàtans com a arbres més destacats. El camí ens convida a travessar el torrent pel lloc més fàcil. Ho fem per enfilar-nos per l’altra vessant, per l’obaga de cal Francolí, i anar a buscar, ja per acabar, l’última de les barraques, la de la Vinya del Forner. Estarem a tocar del torrent, font i basses de Can Tardà i, doncs, del punt d’inici.

 


Barraques de pedra seca de can Tardà

Fitxa Tècnica

ArquitecturaMedi
A peu A peu
Fàcil Fàcil
circular horari
4.50 km
90 min
125m
valoració 4.50

Gràfica de Desnivell

Conçells

TRAÇAT

  • Traçat fàcil per pistes, camins de carro, senders i corriols força còmodes.

AIGUA

  • A l’inici hi ha la font de Can Tardà. En plena secada pot ser que no ragi. Porteu la cantimplora ben plena des de l’inici.

PRECAUCIONS

  • Cal travessar els torrents a gual. Normalment no hi haurà cap problema, però en cas de fortes pluges recents, potser us caldrà mullar-vos els peus.

METEO

  • Es pot fer en qualsevol època de l’any, tenint en compte les temperatures i condicions de cada moment.
  • El recorregut ofereix alguns trams d’ombra, pel mig del bosc, però millor protegiu-vos bé dels efectes del sol.

TERRENY

  • No presenta cap dificultat seriosa. 

MATERIAL

  • Uns bastons de caminar ens poden ajudar en els trams llargs de pujada per pista.