Natura Local - Eix Bicicleta a Gallecs

Eix Bicicleta a Gallecs

Gallecs

Amplies sensacions en bicicleta

Comencem a l’Església de Sta. Maria de Gallecs, d’estil romànic. Fou consagrada a l’any 1007.  Direcció sud, travessem la majestuosa plataneda i torrent avall anirem a buscar un camí a l’esquerra que, un cop creuada la carretera, marxa cap a el bosquet Can Torres. Són bosquets aïllats en mig de camps de cereals formats principalment per pi blanc i algun pi pinyoner

 

Seguirem pujant fins la carena oriental on trobem el camí de Sant Valerià. Ara sí, les vistes son espectaculars. A sota el poble de Parets del Vallès.  Prenem direcció nord, passarem pel costat de Can Cònsol i deixarem tot seguit un trencall a la dreta que baixa a la masia fortificada de la Torre d’en Malla. s. X.  Més endavant, passem un altre bosquet de característiques similars a l’anterior i seguim fins trobar la C-155. Tot just abans de creuar un corriol a l’esquerra es endinsarà a la major massa forestal de l’espai. El bosc de Can Veire. Aquí les alzines i roures ja comencen a agafar protagonisme, més quant més baixem. Val la pena aturar-se al punt de repòs i mirador.

 

Arribem de nou a l’església. Ara, una suau pujada ens acompanya a buscar la carena occidental del Camí dels BandolersLes vistes tornen a ser meravelloses i veiem com els bosquetons s’alternen amb els camps de conreu cerealístic. Just abans d’arribar al punt de repòs podem triar l’opció de baixar al torrent Caganell per tornar al  punt d’inici. Si no, després de gaudir de les vistes, travessem la passera i arribem a l’única font al parc dels Pinetons. Sta. Perpètua de Mogoda és a sota nostre. Baixem direcció Can Banús, fent  un tomb per tornar a pujar a la font anterior per un passeig de castanyers d’índies.  Un cop creuada la passera, girem a la dreta per baixar a buscar el torrent Caganell i seguir-lo direcció nord fins al punt d’inici.


Ein
Eix Bicicleta a Gallecs

Fitxa Tècnica

PaisatgesMedi
En bicicleta En bicicleta
Mitjana Mitjana
circular antihorari
15.00 km
90 min
215m
valoració 4.00

Gràfica de Desnivell

Conçells

Traçat

  • Sempre ciclable. Alterna pujades amb plans i baixades al llarg del recorregut.
  • Pareu atenció al corriol que entra al bosc de Can Veire.

Aigua

  • Font al parc dels Pinetons, un cop creuada la passera la l’AP7

Precaucions

  • Vora els camins proliferen els cards. Les seves parts seques son punxoses i cauen al terra. És fácil de punxar.  Especialment a la baixada a Can Banús.
  • Evitar les hores centrals del dia a l’estiu.
  • Ambient càlid i no hi ha ombres a la carena.

 

Material

  • Protecció solar de tot tipus. Barret, ulleres, etc.
  • No oblideu portar aigua.
  • En totes les rutes de btt recomanem portar casc i guants, així com kit de recanvi per punxades i un kit d´eines bàsiques (claus allen i desmuntacadenes).

 

Altres equipaments

  • Torbareu quatre zones de repòs. Església, Mirador dels Bandolers, Bosc Can Veire i Bassa de Can Benito. Només hi ha bancs