Natura Local - El Remei

El Remei

Sant Vicenç de Montalt

Sortirem per l´Avinguda de Gaudí per dirigir-nos a Can Milans del Bosch, important masia senyorial del segle XVII, la qual passarem per sota.

En dirigirem en suau baixada cap al torrent de Calders primer, i la riera de Torrembó després, a on trobarem la presència de vegetació típica de riera, alocs, canyes, pollancres, plataners,...

Abandonem la riera de Torrembó per agafar una pista en pujada moderada, que ens portarà entre pins i alzines, fins al Santuari del Remei. Aquest santuari d´Arenys de Munt fou bastit al s XV i ha estat molt venerat per la gent de mar.

Després de fer la visita al Santuari, per accedir a l´interior consulteu dates i horaris, desfarem un tros de camí, per desviar-nos per una pista ampla a l´esquerra. Aquesta pista ens portarà en suau baixada primer, entre ametllers, arbres fruiters i garrofers, i amb forta pendent més endavant, fins a passar per sota de l´autopista.

A partir d´aquí remuntarem fins al poble de Sant Vicenç, per camins amples i estrets, rodejats de ginesta, estepa, llentiscle i entre pins pinyoners.


El Remei

Fitxa Tècnica

FloraArquitecturaMedi
A peu i en bici A peu i en bici
Fàcil Fàcil
circular horari
6.81 km
94 min
165m
valoració 3.50

Gràfica de Desnivell

Conçells

Traçat

  • El traçat no presenta dificultats, nomès aneu amb comte en el petit tros asfaltat, des de el pont de l´autopista fins al primer camí.

Aigua

  • No trobareu cap font, porteu aigua, encara que l´itinerari no es molt llarg.

 

Meteo

  • Es una ruta per fer tot l´any, encara que al Juliol i Agost e millor evitar les hores del migdia.

 Terreny

  • El terreny no és complicat, però porteu calçat adequat i resistent. Als corriols es fàcil de relliscar o fer una torta de peu.

 

Material

  • Prismàtics per veure algun ocell i les vistes panoràmiques.
  • Màquina de fotos.